Толока – це символчне зображення останнх 400 рокв укрансько стор. Саме такий перод описаний у стрчц. Режисер Михайло ллнко каже, що хотв зняти просто фльм про Украну.
Пски, с. Нагадамо, у листопад 2014 роц стартувала кампаня з збору коштв для завершення стрчки Толока. Фильм метра украинского кинематографа Михаила Ильенко "Толока" выходит в широкий прокат уже 12 марта. Але, другорядне на Заход, на клька голв вище того, що тут. "Толока" створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост", а дя фльму охоплю понад 400 рокв 12 важливих фрагментв стор Украни! Я й подумав, що це може статися й за десять рокв, й за клька сотень. А фнал — яскрава, емоцйно суперпозитивна Толока на новий лад. Хочеться, щоб цей фльм подивилось якомога бльше глядачв, – вдгукнувся про роботу генеральний директор компан Ukrainian Film Distribution, продюсер Андрй Дяченко. Довелося знову вносити корективи. Але псля подй у Криму навесн 2014-го, стало ясно — це ма бути кримська толока.
– Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. До фльму “Толока” представлено псню “Укранська народна Камасутра” – авторську нтерпретацю укрансько народно псн “Чорн очка” вд режисера Михайла ллнка. — У кно, у кновиробництв сну певна мстика. ванна справилася з цим непростим та багатогранним персонажем. Це для мене був величезний досвд. За словами режисера, робота над Толокою розпочалася ще 1967 року. На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився. Перед тим регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. Головне, щоб не зупинявся процес. "Толока" - довгоочкуване укранське кно, якому вдомий режисер Михайло ллнко присвятив 50 рокв життя, починаючи вд задуму фльму до його втлення.
Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших. ”Толока” – один з найкращих укранських фльмв, знятих за останн десятирччя. Звукорежисер: Артем Мостовий З людьми, що попри вдчай, навть в обмеженому оточенн не втрачають ври. Вдчув, що наш фльм для тих людей — певна пдтримка.
Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму "Толока", спецально для УП.Життя