Толока – це один з найяскравших прикладв укранського поетичного кно. Цей фльм суцльною поезю. Метафорами, символами, знаками та образами просякнутий кожнснький кадр. Впевнена, що кожен наступний перегляд картини буде для глядача новим та несподваним, адже вн щоразу розгадуватиме нш символи чи метафори. Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш.
За сюжетом фльму одна укранська хата стоть у центр подй укрансько стор останнх 400 рокв. Будемо тшитися, що в колекц укранського сучасного поетичного кно, окрм Плем’я Мирослава Слабошпицького (2014) та Поводиря Олеся Санна (2014) буде ще й Толока Михайла ллнка. Але розпочати пдготовку до зйомок вдалось аж у 2012-му. Врешт-решт, мй однокурсник допомг мен подивитися на фльм очима ноземця, для якого питання, як я цитував на початку, щирою спробою зменшити дистанцю до фльму. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, Михайло ж автором сценарю та спвпродюсером. Те саме, тльки в бльшому масштаб, сталося з кнематографом Украни. З осен минулого року Михайло ллнко з "Толокою" прохав прифронтовими мстами та вйськовими частинами на Донбас, показував там стрчку. З приходом незалежност стало бльше свободи, але про укранське кно не дбали на державному рвн.
Фотограф – Ярослав Плунський”, - деться у повдомленн. А звльнений брат насправд виявляться милим жаданим чоловком, мужем. Технчне вдставання злиденне становище персоналу дйшли до останньо меж. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови домовленост, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин у сюжет фльму доведеться не одне столття, не старючи не втрачаючи над. Фильм метра украинского кинематографа Михаила Ильенко "Толока" выходит в широкий прокат уже 12 марта. Продюсер Наталя Лбет у мстичному отвор дзеркала На кноекранах таких фльмв не було майже 60 рокв.
2004 року у лист до свого однокурсника та грецького друга режисера Фотоса Лампрнососа Михайло ллнко розповв йому про задуману ним екранзацю. Вона звучить впродовж усього фльму, кожного разу по-ншому, а у фнал отриму потужну авторську нтерпретацю. В основ сценарю балада Тараса Шевченка "У т Катерини". ** З нтерв’ю директора студ м. — Я з тих акторв, як у ванн творити не можуть. Толока – це вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета. Потрбно знайти баланс: багато укрансько лтератури, яка варта екранзац. Наприклад: був один персонаж – змнився на двох контраверсйних. У голов не встига виникнути асоцаця з картинкою.
Пес привв додому бездомне кошеня, з крихтного зврятка вийшов кремезний красень