Вот как описывают сами создатели предстоящий фильм:
Не без бою, у 2013 роц сценарй перемг у вдбор Держкно, яке мало покрити половину з усього бюджету прокту. Толока: перший трейлер укранського фльму дивитися онлайн х було мало. Без любов без спльноти неможливо жити. сценар усх цих чотирьох написав дуже давно, але змг х зняти аж псля 1991-го.
Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Толока — це вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета. Як змнювалися ви ваш картини з роками? Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. Навть не знаю, що сказати…За дв години у стрчц Толока показав чотириста рокв укрансько стор режисер Михайло ллнко. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Режисер пдмтив, що не кожен мер приходить на так культурн под. Це цкаво потрбно розвивати.
Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу повз туди. 12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Решта фльму – сторичн под, час яких то пришвидшуться глобально то уповльнються так, що помтно, як вн довго тягнеться для герон, яка чека. Кнопрокатний старт фльму "Толока" запланований на 12 березня, але чи буде вн псля введенням карантину через коронаврус - поки невдомо. Державою вже проплачено 9,5 млн гривень, до кнця 2013 року плануться проплатити ще 4,5 млн гривень. Режисер: Фльм пдйде цнителям творв укранських класикв не тльки. Раптом укранська мова другого сорту. Уже в незалежнй Укран вийшли стрчки “Фучжоу” (1993), “Сьомий маршрут” (1997) “Той, хто пройшов крзь вогонь” (2011). Авторськ стрчки Михайла ллнка — це фантастичне кно.