"Тут глина, там вода, очерет, тут щось росте для каркаса. Але головне - толока. Толока збираться. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. вона да шанс на життя. Мене тод це просто вразило", - додав ллнко.
Колись на покйного кноактора напав маняк, вд якого артист врятувався за допомогою фальшиво медично довдки, яку сам йому видав. бля Чорнобильсько АЕС у 1986 роц. Показував, коментував, слухав. Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. Ми пропонумо сво верс, контрмфи, – каже ллнко.
Сюжет розповда про красиву двчину на м’я Катерина, в яку закохалися три козака. Як повдомляла прес-служба Держкно, кнокомпаня ллнко Фльм представила Держкно готовий фльм-притчу Михайла ллнка Толока, що створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Важко розлучатися з фльмами, як забрали у мене хба що не удвч бльше рокв, нж я прожив. “У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Навть, я би сказав, неможливо розлучитися (все ж таки, 5 рокв, 5 мсяцв 14 днв лише знмального пероду, всередин якого була коротенька зупинка на чотири з половиною роки через фнансов проблеми). — Ця тенденця очевидна. Час вд часу його вдавалося пдштовхнути, але невдовз вн знову зупинявся перед червоним свтлом.
Виявилося – про любов. Особливстю толоки те, що основн роботи, пов’язан з зведенням стн, займають, як правило, один день. Керу цим пдроздлом жнка з позивним Тайра. Довелося зупинитися. Найдивнше те, що толока – це ункальна, переможна система укранського самопорятунку. Метафоричн явища та алегоричн геро змушують обдумувати кожен епзод ще пд час перегляду.
Слдкуйте за новинами прокту на сайт стрчки та у соцальних мережах: