Мене часто питають, як можна створити фльм з вршу на дв сторнки, – каже режисер Михайло ллнко. – Цей поетичний шедевр написаний просто як протокол. От просто – що було хто був – без жодного опису! Для мене це була як пропозиця подумати, якими були ц люди. Коли почав працювати над сценарм, зрозумв, що маю право домислити.
знайшли у Стеблев фантастичне мсце. грош, фнансувалися через Держкно. На ваш питання завжди вдповмо тут. Задум кнопрокту виник як авторська рефлекся на мотив Шевченкових рядкв "У т Катерини…". Сценарист — Михайло льнко. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди.
— Можемо нарешт сказати, що укранське кно розвиваться? Це важливо, в цьому велика заслуга фльму. Фльм Толока (2020) спроба режисера провести сторичн паралел, мж минулим та сучаснстю. нколи вони з’являються. лише один спосб знайти вихд — триматися в темряв рукою за стну, тод рано чи пзно вихд буде знайдено. Спльнокошт - перший найбльший в Укран онлайн механзм колективного фнансування на платформ Велика дея. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”. От пзнали, нарешт: потрбно будувати сво життя фундаментальнше. Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. У дитинств я не награвся грашками.
На широк екрани фльм виходить 12 березня. А над усм — нерухомсть хмар. Коли я починав знмати “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, там потрбен був герой, який здатен на вчинок. цей сюжет привв фльм у наш дн. Це перший за часв незалежност фльм, знятий за мотивами творчост Тараса Шевченка. Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина.
Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.