Показ фльму та зустрч з творчою групою “Толоки” в Тернопол вдбудуться за пдтримки КП “Тернопльська кнокомся” в кнотеатр Палац Кно (вул. вана Франка, 8) 27 лютого о 19:00. Початок прес-конференц о 18-30.
— Тенденця очевидна. У кно грашки допомагають розв’язати технчн та фнансов проблеми, але не тльки. Подумав: Нарешт! Це, мабуть, про хату! З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. Кно, яке знмали п'ять рокв
А те, що у глину потрапило, вже знайти неможливо. Окремо слд закцентувати увагу на музичному супровод фльму, до якого доклав руку Сергй (Фома) Фоменко, фронтмен гурту “Мандри”. Державне агентство Украни з питань кно видлило на виробництво Толоки 14 млн 196 тис гривень. “Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. Ми пропонумо сво верс, контрмфи, – каже ллнко. Знате, я не люблю пафосу слв на кшталт "трумфально", але завжди був надзвичайно теплий прийом, аншлаги, рзномантн запитання до режисера, який вдкрито сплкувався з глядачем.
При цьому дя картини охоплю понад 400 рокв. У березн 2019 року, перебуваючи у монтажно-тонувальному перод, проект взяв участь у семнар Лабораторя кномонтажу в Укран First Cut Lab. А те, що у глину потрапило, вже знайти неможливо. батальйон Стка збрав кворум "Особливий старт у Львов для мене – бо це мсто надиха. Правовласники фльму переховуватимуть з кожного придбаного квитка 7 гривень на потреби укранським вйськовим.
Нагадаю, що фльм планували випустити ще до 200-рччя вд дня народження Тараса Шевченка — 2014-го. Але виробнич проблеми й фнансування вплинули на перенесення прем'рних дат.