— У т Катерини хата на помост — маленький врш. У мене запитують: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо. У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показано хн характери. Скажмо, похали тро козакв визволяти Катриного брата, а потм один з них повертаться з братом. Тарас Шевченко не пише, як довго вони здили… Для того, щоб розгорнути широку сторичну панораму, я зробив таке припущення, що шукали вони брата 400 рокв. за цей час сторя Украни перегорнула дуже драматичн сторнки. кожна ця сторнка сну у фльм, як маленький мф, який сприймамо з нашо позиц. Не з т, яку нам нав’язали колись, а з нашо, укрансько. Шевченкв врш нби да дозвл актору, режисеру подумати про характери свох персонажв, про хн взамини, як вони зустрлися. У врш написано, що зустрлися. Але ж як саме? Як обставини х пдштовхнули одне до одного? Ось це усе наповнення виросло до повнометражного фльму.
Оператор: Олександр Кришталович — Бачив, яка велика робота виконувалася до 3- — 4- години дня. У мене вс запитують: “Ти справд похвалив фльм?”. Як повдомлялося, романтична балада “Толока” - це перша екранзаця творв Тараса Шевченка за останн 50 рокв. У фльм стльки прошаркв, що кожен знайде щось сво, адже 400 рокв в однй стор — це чимало”.
Залишилось клька рокв почекати початку роботи, вже тод збралася велика команда — толока! З оператором Олександром Кришталовичем ми зняли фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь, хотлося продовжити роботу разом. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Трейлер опублкували в червн 2013-го. “Дизайн постера реалзований BelkaStrelka Film Branding. Хоча зерня нового життя все ж кинуто — швед Ферднанд започаткову нову глку укранського життя. А якщо ти не хочеш, тод набагато складнше буде жити. Однак 2018-го роботу над фльмом вдалося завершити, а 12 березня ц.р. — У радянськ часи доводилося робити вибр: або ти працюш на деологю, яка тод була панвною, тод у тебе робота. Ми соб можемо уявити, як швидко там розгортаються обставини, под. Напишть, як Вам трейлер фльму Толока чи плануте ви сходити у кно на цей фльм.
Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин за сюжетом фльму доведеться не одне столття, не старючи не втрачаючи над. Команда фльму також оголосила, що Толка – це спльний проект з фондом Повернись живим. Героня обця сво серце тому, хто визволить з невол коханого. — Ця тенденця очевидна. Але вн багато рокв не мг втлити в життя. Укранський фльм "Толока", знятий за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини", 12 березня вийшов на великий екран. Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом.