Команда фльму також оголосила, що Толка – це спльний проект з фондом Повернись живим. Джерело: 24 каналУ прокат вийшов фльм вдомого укранського режисера Михайла ллнка Толока. Модеруватиме захд Сергй Неретн. "Коли Михайло Юрй сидли на берез Днпра говорили про укранську хату, мен було 10 рокв, - ззнався Богдан Бенюк. А нша верся увйшла у мою книжку Шпори для абтурнта. З нагоди довгоочкувано прем’ри, ми збрали 5 цкавих фактв в цифрах про фльм. Також 7 гривень з кожного проданого блету у кнотеатр пде на допомогу укранським вйськовим. ось лише у 2020-му роботу завершили. А коли, врешт-решт, усе збглося, ми у 2013 роц приступили до зйомок.
З 2002 по 2003 рк – декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. — Ваш батько? Я намагався, пропонував, показував, а мен казали: Н. НСКУ – Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. Це творчий документ часу, коли ми жили наша попередня сторя, – наголосив музикант Сергй Фоменко. Особливо, коли показували великого нациста картонне вйсько.
Однак допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов ще восени минулого року. Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока! Якось я почув ц думки уголос вд брата. А головне — наявнсть цлком конкретно хронотопчност, часо-просторових мфологчних конструкцй. Ми живемо у двомовному середовищ. Власне, хотв написати запрошення на "Толоку" коротко: "Запрошую! Чекаю! "Толока" виходить на екрани 12 березня". Для мене такий характерний момент: псля 1991 року я зняв чотири фльми — Фучжоу, 7-й маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь Толоку. Одвчний провдник дол, вн охороня вд хвороби, пристрту негараздв.
На презентац був мський голова Руслан Марцнкв. Режисер пдмтив, що не кожен мер приходить на так культурн под. Марцнкв запитав про роль франквських акторв у стрчц.