— Червоною канвою у фльм проходять слова Тараса Шевченка А у т Катерини…. Чому саме цей врш ви взяли за основу фльму?
Семафор у дикому пол — зупинка! тод можна було роздивитися кожну травинку, кожного метелика та невдомого пастуха з трьома козами. Кожне випробування руйну й хату Катерини. Саме образ укрансько хати, яку впродовж нашо стор весь час намагаються знищити вороги й нш лиха, ключовою метафорою в картин. На ваш питання завжди вдповмо тут. Було клька версй. Вот как описывают сами создатели предстоящий фильм: Свого часу на мене вплинули роздуми вголос брата Юря про укранську хату, про толоку. Тарас Шевченко не пише, як довго вони здили. 12 березня на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Головне, що врешт фльм дозняли.
Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму "Толока", спецально для УП. Вони побачили, що це вже було в нашй стор. сторя створення Толоку пдтримали Державне агентство з питань кно та благодйн органзац. Я беру активну участь у хньому розвитку, сплкуюсь з ними, я м читаю на нч казки.
з нами бльше нема актора Вталя Лнецького. Але полонений виявляться зовсм не братом, а коханим. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц - це те, що зробило наш народ таким, яким вн . Прем'ра фльму "Толока" вдбулась 12 березня. "У т Катерини…" - це 66 рядкв про те, як Катерина столттями чека на коханого з полону. Перше враження вд урокв стор в школ — картинка в пдручнику: чернець, ледь освтлений свчкою перед книжкою, в яку вн запису сво найсвжш враження вд того, що вдбуваться в темряв за вконцем кел. Але вн багато рокв не мг втлити в життя. Михайло ллнко використав у фльм дитячий спогад укранського актора вана Миколайчука.
Бюджет стрчки склав 28,4 млн гривень, з них - 98% (24 млн грн) вд Держкно.