Музикант Сергй Фоменко розповв, що толока — це спльна сила. В цей час почали вдбуватися так под, котр неможливо було гнорувати. А коли, врешт-решт, усе збглося, 2013 року приступили до зйомок. мен вручили урочисто повстку: "хлопче, вперед!" Ну, безумовно, вперед. Приступити до зйомок картини тод завадило те, що сценарй стрчки ця тема не були потрбн радянськй влад, бо йдеться про Украну, любов до Украни. Утм, система показала себе “робочою конякою”, як дал складатиметься поки незрозумло.
Молодого хлопця викликали просто з новослля на роботу. Оскльки, у мене дво синв. Одну з останнх свох ролей у житт (Бригадира) в картин зграв видатний укранський актор — вано-франквець Сергй Романюк. Одна лише, для початку, деталь: Катерина в Толоц проходить через столття незмнною, це вчна Жнка, вчна вкранська безсмертна душа. Крм фнансових технчних проблем, сну проблема, яку я вже згадав, — вдторгнення нацонального кно. За сюжетом фльму одна укранська хата стоть у центр подй укрансько стор останнх 400 рокв.
Сергй Фоменко – саунд-продюсер фльму розповв, що у процес зйомок змнилася навть першопочаткова дея. "Фльм, я думаю, неодноразового користування, - пдкреслила ванна ллнко. Вн тривалий час добирав рзн сторичн епзоди, як хотв би екранзувати. Ус чекають програму дй глави Держкно. Укранець показав "пастку" вд Vodafone - "Чисто води обман" У цьому головна дея фльму псенного твору.
Кнопрокт Толока став одним з переможцв конкурсного вдбору Держкно. У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва.