Режисер та автор сценарю – Михайло ллнко, оператор-постановник – Олександр Кришталович; художники-постановники: Роман Адамович та Микола Кщук; композитор – Роман Вишневський.
Я задумав ще у 1967 роц. Але вона наполегливо, як сотн поколнь укранцв, знову й знову пдйма з рун. Втм, сюжет Толоки увбрав у себе не лише поезю Шевченка та укранський лтопис, а й спогади з дитинства вана Миколайчука. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц - це те, що зробило наш народ таким, яким вн . Режисер, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв: На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами Толоки до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Сам врш займа 3 хвилини екранного часу звучить у виконанн лялькових персонажв пересувного народного театру, який називаться вертеп (Vertep). сну кно протокольне поетичне. У кожного режисера своя карма. Акторка пророку цьому фльму довге життя, бо, каже, вн про суть укранцв: Мен дуже сподобалося таке прислв'я: Вони хотли поховати нас, але вони не знали, що ми насння.
Украна була, , буде може нам треба перестати панкувати, а треба дуже добре подумати, як толокою ми побудумо таку Украну, яку хочемо бачити. Генеральний медапартнер — телеканал ICTV. ХАТА — центральний хронотоп фльму Михайла ллнка, центральний його образ. При бажанн це можна сказати про будь-який фльм. — Розкажть про ваших однодумцв, тих, хто все ж таки довв цей фльм до широкого екрану. диний засб вдвести бду — от се називання самоназивання людей, предметв, явищ.
Нареченого налякав дивний ритуал першо шлюбно ноч, прийнятий у см' наречено – "Вдрзаться частина." Браво! – це слово, мабуть, найточнше охарактеризу гру в стрчц. Бо, якби не ц люди, було би нам сутужно. Навть не знаю, що сказати…За дв години у стрчц Толока показав чотириста рокв укрансько стор режисер Михайло ллнко. Якщо ти прогуляв цю лекцю у ВДКу, можу пдказати: вертеп — це щось на зразок дерев’яного телевзора (wooden TV), який був поширений у нас у XV — XVIII столттях культивував у народ православну релгю за допомогою бблйних легенд.
Якщо додати до цього 46 рокв вд початку задуму до початку зйомок, виходить майже 52 роки.