Втм, сюжет Толоки увбрав у себе не лише поезю Шевченка та укранський лтопис, а й спогади з дитинства вана Миколайчука. У результат вийшов такий соб щоденник укрансько нац, кнематографчне генеалогчне дерево кожного укранця. Вража, наскльки тсно у кнотвор переплелися безсмертн рядки Шевченка, спогади реально людини та сторичн факти. Якщо бути точною, то 14 часових вдрзкв укрансько стор. Для мене, це одна з найкращих екранзацй творв великого Кобзаря.
До 1991 року я не мг сподватися зняти “Толоку” через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. У фльм "ТойХтоПройшовКрзьВогонь" – натуральна укранська толока поруч з нданськими вгвамами. Та й нхто не до душ, – поясню режисер Михайло ллнко. Ще одним смшним божевльним був Богдан Бенюк. Чому саме цей врш ви взяли за основу фльму? Под охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Повертаючись до нових фльмв: геро з’являються, наприклад, у “Кборгах”. 12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. безлч шедевральних короткометражок до 10 хвилин. З нагоди довгоочкувано прем’ри, ми збрали 5 цкавих фактв в цифрах про фльм.
Думаю, наступний точно буде про Украну. Толока – це фльм-подорож драматичними епзодами укрансько стор, яка, повторюю, охопила аж чотири столття. ФОТО: Укрнформ12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Держкно взяло на себе 98,02% витрат на виробництво. В листопад 2014 року старту спльнокошт-кампаня на пдтримку фльму Вк укрансько хати короткий - вд вйни до вйни. Це була настльки добре органзована тенденця, що ми звикли до цього. А коли починали працювати, то помчав внутршн, чи то самоустановка така, чи то пдштовхували: вс вмли грати розгублених, невпевнених, самозабутих. Кнознавець Сергй Тримбач прокоментував, чому дос не призначено мнстра культури (огляд преси)
Збираться толока – шанс на виживання. — Ви належите до когорти режисерв, як творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху. Як зазначаться, у Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. ВIДЕООпис Толока Режисер також небайдуже поставився до звуку, тож ус сцени доповню певною атмосферою саме та композиця, яку вважав за потрбне додати туди Михайло ллнко.
тут я повинен згадати одну дуже важливу обставину, яка визнача побудову сюжету фльму.