Ми хочемо зробити яксний фльм не лише для тих, хто зна любить Шевченка, але й для тих, хто впевнений, що Шевченко – всесвтньо вдомий футболст. Кнострчка знматься за формулою: ми, для нас, про себе.
Але все ж таки час будувати щось нше, мцне надйне, щоб не можна було спалити чи зруйнувати. Силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв, псля зустрчей Михайла ллнка з добровольцями та волонтерами АТО, до яких режисер здив протягом 2014?2016 року, показуючи фрагменти незавершено Толоки разом з фльмом ТойХтоПройшовКрзьВогонь. Я не знаю, чи розбере твй комп’ютер кирилицю, яка пройде через нтернет. Зйомки Толоки стартували в 2013 роц, та незабаром зупинились: в Укран перегорнулася нова драматична сторнка стор – анекся Криму та вйна на Донбас. До уваги членв НСКУ та вдвдувачв Будинку кно! Сподобалося швидше частинами –уривками.
Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати “брата” Катерин у сюжет фльму доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. — Мен вже немало рокв. Але полонений виявляться зовсм не братом, а коханим. А в цй п’с я антипод, я "ттушка", я людина з кримнальним минулим. Мене вразила сторя наших двчат на передовй, як евакуюють поранених з польових госпталв до стацонарних. Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока. Так один з козакв спадкував сторю вана Миколайчука, яка насправд сталася з ним. Оператор: Олександр Кришталович На Майдан теж була толока, яка будувала нашу хату.
Тод ми сидли з братом, з Юрм ллнком, вн - просто так думки в голос - каже, дивись, хата укранська, а взагал-то в стнах ц хати велика-велика тамниця незнищенност Украни", - розповв режисер. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року. Те, що мало статися у кадр, стало реальнстю — вн загубив ту зрку. Ми спецально возили яксну технку, щоб забезпечити вдал покази "Толоки". Довготривала мандрвка завершилася. Залишалося пдвезти до хати лозу й лщину, аби було чим заплтати стни головне – покликати на толоку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Толоц" козаки лтатимуть Як би це не було складно, ми вимушен перезнмати фльм спочатку – з ншим актором. Принаймн так Миколайчук сам розповдав. нколи вони з’являються.