Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко. В головних ролях – ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов, Сергй Романюк та Василь Кухарський.
Толока — це генетичний код укранцв, це порятунок, спасння. Про не ще не сказав. Це поетичний шедевр, який записаний як полцейський протокол: що вдбулося, свдки, як чули й бачили. Склалася днсть однодумцв. Художники-постановники – Роман Адамович, Микола Кщук. З кожного проданого квитка 7 грн вдраховують у фонд, той свою чергою пдтриму стрчку нформацйно. Я належу саме до поколння, якому було гарантовано комунзм. Под фльму охоплюють понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Завданням укранського кно тепер вважаться зжити елементи нацонально приналежност й домогтися повно нтернацоналзац решток свого кно за прикладом укранського телебачення, яке обслугову росйського та американського виробника й нося деолог. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц – це те, що зробило наш народ таким, яким вн .
А що було робити лтописцю? Не бгати ж йому шляхами стор в пошуках фактв. В головних ролях – ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов, Сергй Романюк та Василь Кухарський. Фльм у широкий прокат виходить 12 березня. — Ви розповдали, що дея фльму виникла ще у 60-т роки минулого столття. На жаль, це вважаться в нашому кновиробництв занадто великою розкшшю. Почали роботу ще 7 рокв тому, але через брак фнансування довелося розтягнути знмальний процес. Я знаю, що у нас багато випускникв, дебютантв, як можуть хочуть. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол.
Сергй Фоменко – саунд-продюсер фльму розповв, що у процес зйомок змнилася навть першопочаткова дея. — Бачимо, що на екранах набагато бльше з’явилося укранських фльмв. Але в нашй, укранськй стор, дуже багато повторв чи то незасвоних вчасно урокв. Чекати поки хтось вдвою перемогу, а потм розповдати про вйну… Добре, дай Боже це, але чи не краще зробити свй внесок в перемогу, не дуже комплексувати? Оц зайв комплекси, що це спекуляця, пафос, а ще, не дай Боже, патротизм – це взагал якесь прокляття зараз. Слава Господу, що вона . Зазначимо, що першими глядачами стрчки стали вйськовослужбовц й мирне населення зони проведення ООС восени 2019 року у понад 20 мстах селищах Донецько та Лугансько областей. Щоб кожен вдчув (не емоцйно, а серцем) себе частиною укрансько спльноти. У 2019 роц режисер та нш автори провели 26 показв у зон ООС для укранських бйцв. Хоча я й ходжу не лише в кно, а й так маю можливсть щось дивитися, все ж не можу оцнити.
До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Це був нший бк електрички. Все, що я пам’ятаю до школи, — також Черкаси. З одного боку кол була росйська мова, з другого — укранська... локац (як тепер кажуть) також сильно вдрзнялися. А особливо, вноч. Вноч в Черкасах спвали. Електричка рухалася свом сторичним маршрутом. Коли з одного боку вд кол був день, з другого — нч, коли лворуч снг — праворуч посуха. В одному вкн — процвтання, у протилежному — зубожння...