Фото з презентац фльму "Толока" у кнотеатр "Кивська Русь":
Впродовж цього часу на знмальних майданчиках “Толоки” працювала команда кнних каскадерв “Укранськ козаки” пд кервництвом Олега Юрчишина. Такий персонаж у спортивках з розтягнутими колнками, у ктел, на лацкан якого зрка Героя СРСР. Я ставився до цього примно, я бачив, яка кльксть робт виконувалася, наприклад, до третьо-четверто години дня, а потм ц люди вмли дуже гарно вдспвати це, порадти цьому, що вони зробили, це був якийсь такий запас мцност". Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. Це той випадок, коли вже з перших хвилин картини видно, що за режисерським пультом не дебютант, а досвдчений митець з власним почерком сформованою позицю. йдеться зовсм не про зовншнсть. Хати театральн, декоративн, ляльков.
Так, можна сказати, що там перебр, чи там. Не подумайте, що я скаржусь. Наталя Могилевська ошелешила укранцв спокусливими танцями у ваннй Скажмо, ми довго не могли визначитися, де знмати останню сцену толоки. Проте це буде залежати вд кожного з нас. Кожен заспвав один-два рядки в цй псн, — подлився саунд-продюсер Серй Фоменко.
Фльм пропону чотирьохсотлтню притчу з присмаком гркувато рон – мж трагедю та комедю, де перебг часу й сторичн под частково втлюються у змодельованому, нколи навть грашковому вигляд, – йдеться в опис до фльму. У першу чергу про Миколу Гоголя та Олександра Довженка. У Львов 28 счня вдбувся допрем'рний показ неполткоректно патротично комед "Наш Котики" у кнотеатр "Планета Кно". Не без бою, у 2013 роц сценарй перемг у вдбор Держкно, яке мало покрити половину з усього бюджету прокту. Михайло ллнко творить свою екранну сторю, концентруючи велику кльксть найрзномантнших художнх засобв.