Толока – це тамна зброя та стратегя виживання Украни. У балад Шевченка у Катерину закохалися тро козакв. Якщо говорити про сюжет фльму, то головною геронею виступа тут жнка Катерина. — У фльм справд дуже багато символзму, але, як виявляться, вн заснований на реальних сторях з життя. Фльм-балада Толока зняв Михайло ллнко за власним сценарм. Мене запитують, чому в фльм не вдображен под останнх рокв.
Селяни знали, що сьогодн ти врятуш сусда, а завтра вн тебе. Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно. А ще, Толока про усмшку надю. Я сплкуюсь з рзними людьми, з рзних прошаркв. Цкаво подивитися. Якщо згадате, його творв на кноекранах Украни не було останн 60 рокв. Я не хотв обслуговувати цю деологю, тому доводилося дуже довго шукати такий сценарй такий матерал, за який би мен не було соромно.
З ц нагоди команда фльму презенту другий трейлер стрчки та оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим: см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. сторя створення Врш Шевченка — то поетичний шедевр, на який звертали увагу у свох дослдженнях Максим Рильський, Михайло Драй-Хмара. Вн раптом на дв сторнки, але в ньому закладено так багато… Сьогодн Украна дола фатальне коло, помчаючи його кордони кров'ю – йде вйна. Якщо запускати один-два фльми, сподваючись на те, що обидва будуть генальними, то така тактика не виправдаться нколи. Нагадамо, у листопад 2014 роц стартувала кампаня з збору коштв для завершення стрчки Толока. ПАРАЛЕЛЗМ ЕПОХ це спткало не лише мою картину, а й багато нших фльмв. Мен (студенту) одразу захотлося перетворити версю на сюжет, але сюжет вперто не складався.
У Довженковй Звенигор, а нин в Толоц вочевидь, спостережено саме таку, чотиричленну, структуру побудову часу простору (або хронотопу). Таке соб спвснування сторичних епох... У Толоц жнка, Катерина, — як це й виписано у фабул вршу Шевченка У т Катерини хата на помост, — ма грх, замовляючи козакам визволити свого брата з татарсько невол. А звльнений брат насправд виявляться милим жаданим чоловком, мужем... Запорожц, дуже далек вд сучасних гендерних уявлень, жорстко помщаються за неправду.