Звсно, директор Довженко-Центру ван Козленко не мг оминути тако под Ти тепер знаш про вертеп, про толоку, про Шевченка про ситуацю в нашому кно значно бльше, нж мо спвбесдники, яким доводиться розповдати про це, починаючи з самого початку, хоча бльшсть з них народилися й виросли тут. Новий фльм Михайла ллнка — це справжня енциклопедя мотивв, як творили, творять будуть творити мфологю укранства. А традицйна хата-мазанка — нц, нчого фортечного, жодних укрплень. Офцйний трейлер фльму: Романтична балада Толока створена компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. В головних ролях:
Цей ресурс невичерпний, вн вдновлються кожного разу, коли зимовим морозним свтанком виходять на кригу ставкв, озер рчок чоловки з косами починають косити очерет, щоби вкрити цим очеретом сво майбутн хати. Також Марина Д'яконенко розповла про кайфов три тижн у Лос-Анджелес. Отже, щоб були класн фльм, треба запускати у виробництво багато проктв. Але вона вперто, як сотн поколнь укранцв, знову й знову зводить з рун. Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина. Вн розповв, що дея "Толоки" народилася в 1967 роц псля розмови з братом, режисером Юрм ллнком, а сюжет подарував Тарас Шевченко. А глина – вона з земл в землю пде.
Так само тро козакв з рядкв: просто Семен Босий, ван Голий та ван Ярошенко. У столичному кнотеатр Кивська Рус вдбулася всеукранська прем’ра фльму Толока. Режисером, автором сценарю та спвпродюсером стрчки Михайло ллнко. Усм! дйшов висновку, що, при всй поваз до будь-якого глядача, все-таки там, в АТО, — головна фокус-група крани. — Мова картини трошки незвична для сприйняття непдготованого в план стор глядача, тому було побоювання, що не вс сприймуть таке кно. Толока – це стратегя виживання Украни, наша зброя проти вон, загарбникв, руйнування укранського села, Чорнобиля. Дивться також на "Цензор. Моя оцнка кнематографчнй притч Толока – дев’ятка за десятибальною шкалою, з примткою: метафорична екранзаця балади Тараса Шевченка вд культового режисера.
Стрчку створено компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни.