Картина режисера Михайла ллнка вийде в прокат 12 березня 2020 року.
Трива гбридна вйна, вйна без правил. Хати, власне, ще нема. Аби пдняти хату з рун щоразу збираться толока. Возили з собою апаратуру фрагменти незавершеного фльму Толока, зйомки якого ми тод зупинили. Авторськ стрчки Михайла ллнка — це фантастичне кно.
Коли нищить ворог чи блискавка, сходяться родич сусди на толоку разом вдбудовують. Я пообцяв йому вдправити e-mail, мй лист до нього поступово перетворився на передмову до фльму — ми з однокурсником не бачилися пвтора року, мен довелося пояснювати йому ситуацю, яка склалася в нашому виробництв, перспективи фльму, згадати його вдвдування Украни. Так, можна сказати, що там перебр, чи там. Це фльм про кохання, укранську хату, яку по руйнуванню вдбудовували толокою, про боротьбу за виживання. Там написано тльки, що було. Але полонений виявляться зовсм не братом, а коханим. А фнал — яскрава, емоцйно суперпозитивна Толока на новий лад. Вн домовився з Мнстерством оборони, щоб мене взяти з служби. Це суха нформаця про фльм, яку не завадило б знати до перегляду.
ЗАВДАННЯ — ПОМНЯТИ ФЛОСОФЮ ЖИТТЯ УКРАНЦВ Офцйним телевзйним партнером виступив телеканал ICTV. А у фльм ми намагалися розказати про те, що були випробування кожного разу нам казали: все, з вами ми покнчили. Вони побачили, що це вже було в нашй стор. (Посмхаться) З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки. У кожному з цих фльмв репетиця "Толоки". У мене своя шкала. У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв.
— Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. Залишилося багато матералу, який не увйшов у двогодинну версю для кнопрокату. Думаю, у телевзйнй верс буде час, аби поговорити на цю тему, спробувати дати вдповд на порушен вами питання. Мамо дозняти концептуальн епзоди розмов Катерини з хатою. Там вони торкаються й ц теми — треба вже розрвати те замкнуте коло страждань. Проте це дуже важко, адже стратегя, яку використову ворог, фактично не да пднятися... Вн б’ саме тод, коли ми слабк, а коли впали, то намагаться добити. Трива гбридна вйна, вйна без правил...