Одну з цих вйн називали на уроках стор в Москв гражданской войной на Украине. Сьогодн теж намагаються називати громадянською. Але не варто забувати: грашки, якими ми грамося, нколи починають гратися нами. про це також фльм Толока.
Джерело: ДержкноВже менше мсяця залишилося до прем'ри нового фльму-притч Михайла ллнка Толока, який охопить не одне столття укрансько стор на приклад одн хати покаже головн випробування, що пережив укранський народ: Голодомор, Чорнобиль, АТО, Сталн, Гтлер, навали татар полякв. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. В епзод Полтавсько битви уже програмуться ускладнення структурно будови Хати смейного облаштування. Через обмежену кльксть мсць у зал на показ змогли потрапити не вс. Якщо згадате, його творв на кноекранах Украни не було останн 60 рокв. Саме це дерево стало прототипом дерева роду - символу, який натяка на те, що сторя нашого народу - довготривала, з коренями, що наше минуле й традиц ключем до сучасного снування.
Катерина у балад Шевченка уявляться якоюсь такою фатальною жнкою, заради яко будь який чоловк пде на смерть. Завдяки такому кно можна з упевненстю дивитися в майбутн спонукати до цього глядача. Але Толока лишиться хорошим спогадом у тих, хто прийшов, подивився оцнив. мене вже вдправляли туди, я сидв "на валзах". Картину вдбрано для участ в Презентац проектв WORK-IN-PROGRESS третього за свтовими рейтингами мжнародного кнофестивалю у Карлових Варах та на Одеському мжнародному кнофестивал у липн 2013 року. Була хороша екранзаця за мотивами твору Шевченка “Каптанша” в 1987 роц з Богданом Ступкою в головнй рол. Врю, що цей фльм навчить нас багатьох мудрих речей. Мене тод це просто вразило", - додав ллнко. Коли бда - збираються на Майдан разом перемагають. Toloka, У т Катерини хата на помост.
Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму Вечр на вана Купала. Колись оцнюватимуть як певний концептуально-художнй документ часу", – сказав Сергй Фоменко (Фома), саунд-продюсер та актор стрчки. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову знову пдйма з рун. Сергй Фоменко – саунд-продюсер фльму розповв, що у процес зйомок змнилася навть першопочаткова дея. Бо це реквзит, нструмент самопзнання. Власне толока — це коли вс разом босонж товчуть — товчуться на одному мсц (party), щоб як слд перемшати вс згадан компоненти, з яких зводиться традицйний укранський дм — хата (hata).
Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. Жнка не стар не втрача надю, вона красива сильна, готова вддати все заради лише одного – побачити коханого. Щоразу, яке б лихо не пронеслось не зруйнувало домвку, знову знову знаходить сили пднятись жити.