сну кно протокольне поетичне. У протокольному реч називаються своми менами. А одню з ознак поетичного кно для мене поезя. Ви ж не можете переповсти врш своми словами, вам його треба процитувати. Там тамниця. Без тамниц мен не цкаво знмати кно, не цкаво таке кно дивитися.
- я мав щастя, абсолютно пдсвдомо, попадати на так толоки, як були пов'язан з гуртуванням людей, як пднмали нагальну потрбну рч. Композитор – Роман Вишневський. Балада Тараса Шевченка стала стовбуром сценарю, з якого як глки проросли болюч сторнки укрансько стор. Вн розповв, що дея "Толоки" народилася в 1967 роц псля розмови з братом, режисером Юрм ллнком, а сюжет подарував Тарас Шевченко. Художники-постановники - Роман Адамович та Микола Кщук. Хати, в якй шевченквська Катерина чотири столття чека повернення свого коханого. Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Наша укранська сила – в тому, що ми можемо дяти спльно. Власне, це й робить Катерина: попереджена про невдворотнсть виконання вироку (execution), вона знову знову зводить стни свого будинку, достеменно так, як це робили мльйони укранцв протягом ус сво стор. Фльм хотли назвати "Життя одн хати" чи "Побачити померти".
Також епзодичн рол дсталися Ахтему Сетаблаву, Фаготу, Пилипу ллнко. Творчсть Шевченка завжди презентувалася виключно як трагчне звернення до глядача без жодно посмшки. державного фнансування, що покрило 98% витрат на виробництво. “Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. Бо вон в нашй стор було багато, але, так само швидко, як хату знищують, вона так само швидко воскреса. Олесь Санн вдомий як кнорежисер, актор, оператор, продюсер, музикант скульптор, але цього вечора у кнотеатр Кивська Русь вн був присутнй насамперед як глядач
Режисер також небайдуже поставився до звуку, тож ус сцени доповню певною атмосферою саме та композиця, яку вважав за потрбне додати туди Михайло ллнко. Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока. Мене питають: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо. Toloka, У т Катерини хата на помост. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого 7 гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. сторя створення Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв.
Фльм Толока (2020) спроба режисера провести сторичн паралел, мж минулим та сучаснстю.Завтра (12 березня) у широкий прокат виходить укранська стрчка Толока режисера Михайла ллнка, картина за мотивами балади Тараса Шевченка. Це сторя Украни з часв коззачини до вйни на Донбас. 400 рокв у двох годинах. Толока, як суспльне явище, коли люди гуртуються, щоб збудувати чи зробити щось разом – лейтмотив картини.