Його створили за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост", повдомля Держкно.
Це сталося, коли ван ще вчився у школ. Молодого хлопця викликали просто з новослля на роботу. дйшов висновку, що головна фокус-група крани — на фронт. У мене вс запитують: “Ти справд похвалив фльм?”. Тод мала не могла бути Катериною, але запуск фльму вдкладався, сценарй змнювався, обговорювався, ванка стала Джульттою, Сильфдою, Попелюшкою, Жзель на балетнй сцен, знялась у клькох фльмах, зокрема, в головнй рол у чеського режисера Вктора Полесного.
Толока – це спльна сила. Поряд з проблемами, що стосуються перспективи, й невдкладн. Фльм пропону чотирьохсотлтню притчу з присмаком гркувато рон – мж трагедю та комедю, де перебг часу й сторичн под частково втлюються у змодельованому, нколи навть грашковому вигляд, – йдеться в опис до фльму. Та сама Толока, та сама колективна, всенародна солдарнсть. Зйомки фльму також тривали з перервами, вдповдно до отриманих коштв.
Псля пресконференц творц стрчки збралися в хол кнотеатру, аби зробити фото та вдповсти на окрем запитання журналств блогерв У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 млн грн, що становить 98% вд загально вартост виробництва. Я думаю, що з ростом кнотеатрально мереж, все одно будуть продовжуватися пошуки нестандартних форм. Хата народжуться пд час толоки. Под "Толоки" охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Вноч в Черкасах спвали. Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана.
Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3-го конкурсного вдбору Держкно. Вартсть стрчки – майже 28,4 мльйони гривень.