За основу стрчки режисер обрав Шевченкову баладу У т Катерини…. Все вдбувалося одночасно: сусди несли з ставка воду, родич заплтали стни, товкли глину, додавали до замсу полову, солому кзяк (для мцност), збирали всх наявних дтей (для пустощв), жнки починали готувати вечрнй "фуршет" (для настрою) спвали. А коли, врешт-решт, усе збглося, 2013 року приступили до зйомок. Актори рол фльму "Толока": ванна ллнко – Катерина, Дмитро Лнартович – ван, Богдан Бенюк – Ломака, Сергй Романюк – Бригадир, Олег Примогенов – Генерал, Мирослав Гай – Кайсак Бабай, Тетяна Нагрняк – зольда, вгеня Конюх – Маруся, Василь Кухарський – Семен Босий, Костянтин Войтенко – ван Голий, Дмитро Рибалевський – Василь, Юрко ллнко – Тристан у 5 рокв, Олександр Терещенко – Тристан у 19 рокв Зараз команда фльму заявила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм. Його прокатом опкуватиметься компаня UFD. В головних ролях: Коли доля розвертала мене до протилежного вкна, перед мною розгортався нший пейзаж: понерський табр, рчка з берегами, як чомусь втратили колр (наче в зламаному кольоровому телевзор).
Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. сторичн постат захоплено граються в фльм вйнушками на театр вонних дй (ТВД). Тод я дописав клька куплетв вийшла оптимстична укранська народна камасутра. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Ваша участь в укранських картинах — велика частина вашого життя? Дистрибутор: компаня UFD сприймають не як звичайне кно, а, скорше, як певний лтопис стор Украни в художнй форм. А глина – вона з земл в землю пде. Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко.
Толока – це стратегя виживання Украни, наша зброя проти вон, загарбникв, руйнування укранського села, Чорнобиля. А коли запускають 50 фльмв, то з них обов’язково будуть дуже хорошими 5-7, частина з них буде стабльними, решта — не дуже цкавими. Багато охочих у хол фотографувалися з лдером гурту "Мандри" Сергм Фоменком – Фомою. "Толока – це наша укранська сила, вона у тому, що спльно ми здатн зробити багато чого. на Майдан — толока, добровольц толокою дуть захищати Украну вд росйсько агрес, волонтери толокою м допомагають. В якийсь момент знадобилася допомога вана Миколайчука (згадалася розповдь вана про сво дитинство, яка мене свого часу вразила). Якось я почув ц думки уголос вд брата.
Через обмежену кльксть мсць у зал на показ змогли потрапити не вс.