Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших.
Зазначимо, що см гривень з кожного квитка на Толоку будуть спрямован на допомогу арм. Дя фльму трива 400 рокв, а хата, у якй вона живе, стоть цлою вд вйни до вйни. Зйомки зупинились 2012-го через брак коштв. Наприклад, що тльки не зробить жнка, щоб визволити свого брата з турецького полону… Катерина пообцяла свою прихильнсть тому, хто зможе його звльнити. Крайня толока у нашому фльм вдбуваться в Криму. Так говорить про дею створення фльму сам режисер Михайло ллнко: Це не дивно, адже заробтки у знмальних групах, як обслуговують ноземн проекти, в 5-10 разв вищ, нж у державному кно.
Режисер стрчки Михайло ллнко з’являться у стрчц у сцен перед фнальними титрами. Це стратегчний ресурс снування Украни навть тод, коли вона ще не називалася Украною. Нижче ви знайдете перш кадри за хньою участю. Фльм "Толока" познайомить глядачв з укранськими довгожителями, включаючи собаку, яка народилася в XVII столтт взагал не збираться вмирати. А тернополяни цей фльм зможуть переглянути вже 27 лютого. Якщо говорити про сюжет фльму, то головною геронею виступа тут жнка Катерина. Сьогодн час плутанини, час подорож лабринтом. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка – тод вс пазли склалися. ллнко Михайло найбльш вдомий фльмами ТойХтоПройшовКрзьВогонь, Фучжоу.
Я б передав тоб паперовий сценарй, але вн укранською мовою. Були би птчинги та грош. В АТО я не дохав, але я сплкувався з людьми звдти. Коли фльм вийде на екрани? Зараз знмальна група гастролю з допрем’рними показами мстами Украни, а сама прем’ра у кнотеатрах запланована на 12 березня. У кнцевому результат, дотаця з держбюджету склала 98% вд усього кошторису (28,4 млн грн). Майдан, волонтерство – теж толока, збр людей заради спльно мети", - поясню режисер.