— У кно, у кновиробництв сну певна мстика. Так було майже з кожним мом фльмом, так було з "Толокою". Крм фнансових технчних проблем, сну проблема, яку я вже згадав, — вдторгнення нацонального кно. Ми соб можемо уявити, як швидко там розгортаються обставини, под. Хати, яка руйнуться з кожним сторичним катаклзмом вдбудовуться знову. 12 березня у широкий прокат мала вийти сторична стрчка Михайла ллнка "Толока", яка екранзацю вдомого врша Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост". Але, щоб актуалзувати под нашого часу, змнювали деяк реплки. БЛОГ Однак це фльм не про сторю, а про людей – про те, як в ус часи укранц об’днувалися вдбудовували свою домвку. Вн розповв “Укранському нтересу” про свй новий фльм “Толока”, про стрчки, варт уваги, а також про втчизняний кнематограф загалом.
У нтерв’ю Радо Культура вн розповв про пошуки себе, участь в ООС, рол в кно та колисков для свох синв. Адже фльм знмався довго, см рокв, вже хотлося зрозумти, як вн буде сприйматися”, - пдкреслив режисер. Додали фрагмент з Кримом та волонтерами. А спогади вдомого на весь свт вана Миколайчука доповнили сюжет. Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой.
З ншими акторами треба вддати належне нашим гримерам, як вдмотували плвку на п'ять рокв назад омолоджували х". А коли я прочитав баладу Шевченка – тод вс пазли склалися. Офцйним телевзйним партнером виступив телеканал ICTV. Склалася днсть однодумцв. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. Аби пдняти хату з рун щоразу збираться толока. Робота над картиною тривала 7 рокв. Фльм почали знмати ще 2013-го. Режисер бдкався, що ма робити, адже вклав у фльм грош нвесторв.
— Тобто саме там той глядач, на якому можна переврити — чи ма фльм якусь цну, чи не ма. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу повз туди. Поздка вдбулася восени, ми планували 12 показв, а вийшло 26. з Толокою ми прохали вд Щастя до Маруполя… Зробив висновки, ще було трохи часу пдправити деяк детал, змстити акценти, додати реплки.