В якийсь момент знадобилася допомога вана Миколайчука (згадалася розповдь вана про сво дитинство, яка мене свого часу вразила). Коли я почув цю розповдь, спитав, чи записана вона в вана як сценарй, чи збираться вн екранзувати цю сторнку свох спогадв. Почув, що не записана. До екранзац не дйшло – невдовз ван помер.
Балада У т Катерини хата на помост…, яка лежить в основ сюжету фльму, лише дала режисеру дею, яку вн розвинув по-свому. Про це повдомля прес-служба Держкно. Тобто, про укранцв насамперед для укранцв. Це найдивовижнше, найсильнше найбльш метафоричне укранське кно останнього десятирччя. Цьому сприяла спвпраця фльму з Фондом "Повернись живим" Вталя Дейнеги. Але дапазон дуже широкий.
Нагадамо, до цього часу в мськй рад Тернополя обцяють модернзувати обладнання в “Палац кно”, аби мстяни мали змогу вдвдувати стрчки, як виходять в прокат. зараз м доводиться знову думати, як почати жити з нуля псля нашо перемоги у росйсько-укранськй вйн. У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. знайшли у Стеблев фантастичне мсце. Смховий зсув, коли вд Шевченкового Реве та стогне Днпр широкий переходять до патетичного Украинскою струею жажду брата утолим (бо ж Крим помира, цлком сучасний, як бачимо, мотив).
Картина режисера Михайла ллнка вийде в прокат 12 березня 2020 року. Щоразу з Украною прощалися говорили, що нема. Зйомки тривали з лютого 2013-го до лютого 2018 року. Робота над фльмом Толока почалася ще 2013-го. Модерував захд Сергй Неретн, першим вн, звсно, запросив сказати вступне слово режисера стрчки Михайла ллнка. Вд трагед до комед Фльм ма вийти в широкий укранський прокат 12 березня 2020 року. Одна з них – укранська хата. тут я повинен згадати одну дуже важливу обставину, яка визнача побудову сюжету фльму.
Багато зусиль витрачаться на те, щоб не допустити нашу продукцю на екрани. Один приклад: укранський анмацйний фльм Йшов трамвай 9 (10 хв.) за пвтора року отримав клька серйозних мжнародних призв (починаючи з Берлна), але так не був показаний у нашому ефр (за прокат вже й не кажу).