Провдною темою фльму “Толока” стала укранська псня “Чорн очка, як терен”, у обробц та з словами, як придумав режисер. Упродовж перегляду можна почути клька разв у рзному виконанн, окремими уривками або навть окремим роликом наприкнц фльму. виконують як актори, так сам творець фльму та ус, хто долучився до створення “Толоки” - акапельно, пд гтару, кобзу чи аранжування.
Зйомки фльму стартували у лютому 2013 року, а прем’ра картини запланована на березень 2014 року – до 200-рччя вд дня народження Великого Кобзаря. "Не так давно я був у Бучаку побачив там втряк, який ховаться вже в соснах. Продюсер Good Morning Films Артем Колюбав вдвдав подю разом з дружиною Про це Льввському порталу повдомили органзатори. Те, що зйомку Толоки ставили на паузу не видно на екран.
Як зазначають автори, — це 14 важливих фрагментв стор нашо крани. Розмовляла Галина Ярема, Високий ЗамокУ кивському кнотеатр Кнопалац вдбулась презентаця першого офцйного тзеру нацонального художнього фльму Толока. Прийшло дво людей уранц в камуфльованй форм, я стояв в одврку в спальнй сорочц. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою. Бо без цього дамантв не буде. Але зазнали коректування далоги, реплки геров. Коли я почув цю розповдь, спитав, чи записана вона в вана як сценарй, чи збираться вн екранзувати цю сторнку свох спогадв. Кримське, с. Стрчку створено компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни.
Сусди — татари кримськ передусм, у передфнальних епзодах вони теж дстануться стацонарного снування. За сюжетом стрчки у Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Про це повдомля пресслужба Держкно. Вн змусить копатися в стор, шукати пояснення тим чи ншим ходам в сценар довго гадати, кого чи що уособлю персонаж Богдана Бенюка – навжений електрик пероду Чорнобильсько катастрофи. Засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега прокоментував спвпрацю з Толокою так: Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Двчата використову закоханих богатирв, аби врятувати свого справжнього нареченого з турецького полону. Можливо, зараз було б непоганим внеском сучасн урбанстичн стор. “Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Не з т, яку нам нав’язали колись, а з нашо, укрансько. Цей ресурс невичерпний, вн вдновлються кожного разу, коли зимовим морозним свтанком виходять на кригу ставкв, озер рчок чоловки з косами починають косити очерет, щоби вкрити цим очеретом сво майбутн хати.
Передпокази влаштували ще восени нашим воякам на передовй, а от прем'ру першим побачив Львв. У прокат фльм Толока вийде з 12 березня.3 листопада стартувала краудфандингова кампаня для нового фльму Михайла ллнка Толока, який екранзацю твору Тараса Шевченка. Плануться через нтернет-платформу Спльнокошт за 200 днв збрати 2 мльйони гривень.