сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року.
Щонайменше хтось вдразу порине в сторю, згада Довженка Параджанова, хтось скаже, що сучасн комерцйн комед – чудова альтернатива голлвудщин, дехто в захват вд фестивальних картин, а для когось такого поняття не сну взагал. Принаймн я не знайшов н в поез, н в живопису, н в кно. За пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни Наповнення виросло до повнометражного фльму Чому ж мене не пробира до мурашок магчний реалзм ллнка? Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин за сюжетом фльму доведеться не одне столття, не старючи не втрачаючи над. Робота над картиною тривала 7 рокв. Ми соб можемо уявити, як швидко там розгортаються обставини, под. Це приниження, яке було сказано, а вибачення перед Украною не прозвучало. Ця розповдь пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн герочн епзоди.
Свй вибр жнка доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Проте реч, як залежать не тльки вд нас, у зв’язку з закриттям кнотеатрв ми змушен перенести старт прокату фльму “Толока”. Це поетичне кно з авторським поглядом на 400-рчну сторю Украни. Держкно взяло на себе 98,02% витрат на виробництво. Всеукранська прем’ра фльму запланована на 12 березня. У врш написано, що зустрлися. От пзнали, нарешт: потрбно будувати сво життя фундаментальнше.
– Пан Михайло дописав кльканадцять рядкв до псн власноруч. Романтична балада Толока створена за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. – А потм я натрапив на врш Шевченка “А в т Катерини хата на помост”. Насильницька укранзаця Украни – це фантастика. Обсяг стрчки 2700 метрв (90 хв.
Михайло ллнко також оповстив всх про начало чергових зйомок, як стартують 3 червня пд мстом Корсунь-Шевченквський – тут буде вдзнято масштабн епзоди козацько доби стор Украни.