Творчсть Шевченка завжди презентувалася виключно як трагчне звернення до глядача без жодно посмшки. У Толоц драматичн ноти будуть полемзувати з рончними навть комедйними.
З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. До 1991 року я не мг сподватися зняти “Толоку” через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. З 1994 року – кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Запорожц, дуже далек вд сучасних гендерних уявлень, жорстко помщаються за неправду. Я бачив, як реагують глядач: це дуже жива реакця, солдарна. Це був запас нашо мцност. Тльки замсть рзнокольорових камнцв – хвилини столття.
Вд толоки не вдмовлялись, це прирвнювалось до грха. Довготривала мандрвка завершилася. Камеорол у стрчц виконали зрки укранського кно, музики телебачення: Ахтем Сетаблав, Олег Скрипка, Сергй Фоменко, Олег Михайлюта, ван Леньо, Галя Леся Тельнюк, Тарас Компанченко, Дмитро Вталй Капранови, Анна Заклецька, Роман Коляда. Псля роботи в багатьох ноземних знмальних групах я зрозумв, що наше кно — це навть не самодяльнсть. Наша укранська сила – в тому, що ми можемо дяти спльно.
— Що мате на уваз? Почув, що не записана. Знмали Толоку поблизу Кива у рзних локацях. Щоразу, яке б лихо не пронеслось не зруйнувало домвку, знову знову знаходить сили пднятись жити. Навть не знаю, що сказати…
тут я повинен згадати одну дуже важливу обставину, яка визнача побудову сюжету фльму.