Бюджет стрчки склав 28,4 млн гривень, з них - 98% (24 млн грн) вд Держкно.
В основу стрчки лягли 66 рядкв Шевченково балади У т Катерини…, а доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного актора вана Миколайчука. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц в АТО. ”Толока” – один з найкращих укранських фльмв, знятих за останн десятирччя. Режисер, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв: На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами Толоки до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Спродюсували картину Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська, Вталй Шереметьв та нш. Скажмо, ми довго не могли визначитися, де знмати останню сцену толоки. Що стосуться тзеру, то його загальний план, спецефекти, масов сцени презентують Толоку як картину, що виробляться за професйними свтовими стандартами, але з укранською душею. Головне, щоб це був статус: персонаж, який може сам соб раду дати, допомогти комусь. Балада У т Катерини хата на помост…, яка лежить в основ сюжету фльму, лише дала режисеру дею, яку вн розвинув по-свому. Надихнувшись творчстю Тараса Шевченка днстю укранського народу, режисер гучного фльму Той, хто пройшов крзь вогонь Михайло ллнко зняв нову епчну стрчку пд назвою Толока.
Режисер також небайдуже поставився до звуку, тож ус сцени доповню певною атмосферою саме та композиця, яку вважав за потрбне додати туди Михайло ллнко. паралельно, якщо маю час, я займаюся самоосвтою, я беру нструмент, я пишу тексти, я граю псень, ходжу на мистецьк платформи псенною оповддю розказую про теми, як мене цкавлять. “Сюжет почався тод, коли я перегорнув сторнки Шевченка побачив маленький врш, на дв сторнки, “У т Катерини хата на помост”. Команда фльму також оголосила, що Толка – це спльний проект з фондом Повернись живим. Письменники: Михайло ллнко, Тарас Шевченко Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко. Разом з Романом похали обирати натуру — мсце, де можна знмати переправу на Хортицю.
Тльки якщо колись гуртом вдбудовували зруйнован хати, то сучасна толока набула ншо форми – гуртом збирають матеральну допомогу арм, переселенцям. Увага буде зосереджена на Катерин, яка чекала результатв свого фатального експерименту (lethal experiment) тльки для того, щоб побачити коханого живим. Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, заслужений дяч мистецтв, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка. См гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован до фонду направлен на допомогу арм. Спродюсували картину Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська та Вталй Шереметьв. демоблзаця моя пройшла просто. Вн з радстю приднався до команди. Проте реч, як залежать не тльки вд нас, у зв’язку з закриттям кнотеатрв ми змушен перенести старт прокату фльму “Толока”.
Йдемо?Сьогодн у франквському кнотеатр “Люм’р” вдбувся допрем’рний показ фльму Михайла ллнка “Толока”.