Бюджет стрчки склав 28,4 млн гривень, з них - 98% (24 млн грн) вд Держкно.
Мабуть, наросло за часи зведення цього кнодовгобуду з багатокомпонентност усього залученого. Ми зважамо навть на яксть перекладу субтитрв, тому ретельно добирали перекладачв, адже кно саме по соб не дуже просте. Тож зйомки фльму розпочали в 2013 роц. А завдяки доброзичливим зовншнм сусдам збирати толоки укранцям доводилось часто. Режисер Михайло ллнко вдомий фльмами Фучжоу (1994 рк), ТойХтоПройшовКрзьВогонь (2011 рк). Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. У т Катерини… – це 66 рядкв про те, як Катерина столттями чека на коханого з полону.
Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року. Фльм отримав понад 28 мльйонв гривень вд держави – а це 98% вартост стрчки. А над усм — Катерина. — Ви належите до когорти режисерв, як творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху. Сергй Фоменко – саунд-продюсер фльму розповв, що у процес зйомок змнилася навть першопочаткова дея. Толока — це традицйний спосб будвництва хати, в якому беруть участь близьк далек родич, сусди, а нод й усе село. Ця розповдь, як притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн герочн епзоди. Серед цих робт я бачив дуже хорош надйн роботи. ua, ллнко ззнався, що дея створення фльму прийшла до нього багато рокв тому. Нагадамо, що Толока фльмуться за поетичною мнатюрою Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.
Перед тим регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н. я це бажання вдклав на деякий час. А над усм — нерухомсть хмар. Тут у мене був шок: коли розпочалися зйомки, екранзацй Шевченка не було 50 рокв.
— Укранське кно. Сьогодн, слава Богу, воно . Ваша участь в укранських картинах — велика частина вашого життя?