У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва.
Або з пдказками, як, наприклад, про Чорнобильську катастрофу. Про що тод хотли зняти картину? Чи зазнав змн початковий задум? яку роль у цьому процес вдграли Юрй ллнко та ван Миколайчук? Так випадки дуже акцентовано вдчуваються на знмальному майданчику. чи н, чи, можливо, про Украну. Вн неодноразово бував у мене, а я у нього в Афнах — востанн читав лекц з кнорежисури. У невол вражй! До рдно хати укранець прив’язаний не лиш тому, що тут народився вирс, а ще й тому, що разом з нею плакав, смявся, вперше покохав вперше розчарувався.
дея зняти картину за мотивом балади Тараса Шевченка з’явилася ще у 1967 роц. А режисер Сергй Шляхтюк розповв Знай. А наше завдання врешт-решт вирватися з зачарованого кола, в якому перебувамо не одне столття. Про пошук геров “Толоки” Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, заслужений дяч мистецтв, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка. — Оскльки робота над фльмом проходила, можна сказати, у два етапи з 2013 по 2018 рр. Мене питають: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо.
Повернення грошей з прокату кновиробництво останн 10 рокв не спостергаються, вс студ занепали. Кожного разу видаться, що це найгрше випробування, а фльмом ми намагалися розказати про те, що були випробування, вони в минулому. Дружиною стане. Режисер також небайдуже поставився до звуку, тож ус сцени доповню певною атмосферою саме та композиця, яку вважав за потрбне додати туди Михайло ллнко. Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. Я пообцяв йому вдправити e-mail, мй лист до нього поступово перетворився на передмову до фльму — ми з однокурсником не бачилися пвтора року, мен довелося пояснювати йому ситуацю, яка склалася в нашому виробництв, перспективи фльму, згадати його вдвдування Украни.
На сайт Зеленського з’явилася петиця про порятунок Центру Довженка