сну кно протокольне поетичне. У протокольному реч називаються своми менами. А одню з ознак поетичного кно для мене поезя. Ви ж не можете переповсти врш своми словами, вам його треба процитувати. Там тамниця. Без тамниц мен не цкаво знмати кно, не цкаво таке кно дивитися.
Нараз укранський глядач готовий до втчизняного продукту. Бо, якби не ц люди, було би нам сутужно. Як повдомлялося ранше, укранський фльм "Вддана" за два вихдн збрав у прокат понад 5,5 млн гривень. Не змг знайти про толоку навть у Тараса Шевченка, але гортаючи сторнки “Кобзаря”, прочитав: “У т Катерини хата на помост”. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц в АТО. Бо вон в нашй стор було багато, але, так само швидко, як хату знищують, вона так само швидко воскреса. Свй вибр Катерина доврила дол, пообцявши стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Хочеться, щоб з словом “толока” повернувся сакральний змст процесу толоки. Я з акторсько родини, на початках було тяготння стати пожежним, льотчиком або футболстом.
Важливою складовою фльму дитячий спогад укранського актора вана Миколайчука. Але можна спробувати пройти маленький екскурс у под в житт нашого народу. Врешт-решт виршили зупинилися на назв "Толока", що означа традицйний народний пдхд до будвництва укрансько хати, коли до цього долучаються родич-сусди, уся громада. Але не варто забувати: грашки, якими ми грамося, нколи починають гратися нами. Ця псня запам’яталася особливо, бо мала потужний мпульс, але закнчувалась якось на мнор: щось чужа хата, не моя. Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм.
У 2019 роц режисер та нш автори провели 26 показв у зон ООС для укранських бйцв. Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, заслужений дяч мистецтв, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка. Михайло ллнко, режисер “Толоки”: Продаться незавершена вйна. Ото спалить сусд хату, то ми глини накопамо, толоку зберемо. Уже коли побачилися в Кив, я запросив його на одну з ролей. Фльм ми знмали толокою – знесли докупи очерет, глину, реквзит, операторську технку, костюми, збрали знмальну групу, потм ще одну, запросили акторв, одного крука, одну козу, одного собаку, коней запросили, чорнобильську пожежну машину, парочку нмецьких штурмовикв "Юнкерсв", дванадцять вагтних жнок, кульову блискавку, не забули секретаря сльського партосередку, один ураган, одного Героя Радянського Союзу з золотою зркою на грудях, один загн польських гусарв проти татарсько кнноти, три десятки укранських бранок, озброли вдягли два вйська – Карла Х (25 000 воякв) Петра (42 000 воякв)… Щонайменше хтось вдразу порине в сторю, згада Довженка Параджанова, хтось скаже, що сучасн комерцйн комед – чудова альтернатива голлвудщин, дехто в захват вд фестивальних картин, а для когось такого поняття не сну взагал. Нацональний фльм ТОЛОКА
Як зазначаться, романтична балада “Толока” режисера Михайла ллнка створена компаню “ллнко Фльм” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Фльм вийде на широк екрани 12 березня. Прокатом стрчки займаться компаня Ukrainian Film Distribution.