— Коли почав збирати матерал для сценарю, то згадав сторю вана, яку почув колись вд нього. Тод запитав, чи вн записав , бо, як на мене, вона варта фльмування. ван кивнув: мовляв, ншим разом. Згодом його не стало... я виршив використати ту сторю у сценар. У титрах картини це позначено: За вршем Тараса Шевченка та з не оприлюдненого Юря ллнка вана Миколайчука.
Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. — Дмитре, актору треба як кожнй людин, вдновлюватися. Складн часи руйнують нас, а ми знову вдбудовумось. Виробництво картини здйсню компаня ТОВ “ЛЛНКО ФЛЬМ” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Говоримо про те, чому за основу стрчки було взято врш Тараса Шевченка – “У т Катерини хата на помост…”, чому зйомки стрчки почались ще в 2012 роц, а завершилась нещодавно, скльки акторв з Прикарпаття вдзнялось у фльм, як створювався основний саундтрек та як реагували на фльм глядач у прифронтовй зон. "Вдбулося велике явище: великий режисер Михайло Герасимович ллнко вдзняв кнокартину "Толока", яка цкава тим, що там чотириста рокв стиснено в одну картину. нш коментар вдображен не будуть. Екрани були заповнен закордонною продукцю: етери – росйською, велик – американською.
Як ти розумш, Толока ма справу не тльки з грашками, а й з виробництвом та фнансуванням. Сюжет: Провдною ниткою сюжету слугу сторя стосункв Катерини Василя. “Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. Клкайте на зображення, щоб перейти до галере подивитися решту 20 кадрв. Так, можна сказати, що там перебр, чи там.
Кажуть: "Як човна назвали, так вн попливе". На презентац був мський голова Руслан Марцнкв. - Буде цкаво подивитись цей фльм через рк, через два-десять, та порвняти сво враження емоц". Вн створювався за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини. Дуже зворушливо було бачити його на екран. мен вручили урочисто повстку: "хлопче, вперед!" Ну, безумовно, вперед.
Продюсери прокту — Пилип льнко й Андрй Рзоль. Сценарист — Михайло льнко. У головних ролях — ванна льнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Дмитро Рибалевський (Василь). Одну з останнх свох ролей у житт (Бригадира) в картин зграв видатний укранський актор — вано-франквець Сергй Романюк.