Сюжет заснований на балад Тараса Шевченка про двчину Катерин. У Катерину закохалися тро козакв. Свй вибр Катерина доврила долю: пообцяла стати дружиною того, хто звльнить з полону брата. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а улюбленим ...
ллнко ззнався - йому не вриться, що це нарешт сталось. У Толоц ця поздка трива 400 рокв. Але коли прочитав ту поему, то вдразу зрозумв, як побудувати сценарй. Я намряв ц фльми, але до 1991 року ц мр були безпдставними. Чому ж мене не пробира до мурашок магчний реалзм ллнка? Толока ма таку властивсть перетовкти бду. Кому давати Оскар за головну роль – так це хат. Першими фльм Толока у допрем’рному показ побачили на передовй та у прифронтових регонах на сход Украни, де було здйснено 26 показв – вд Щастя до Маруполя.
” - це були перш слова, як Михайло ллнко вимовив з сцени псля показу фльму. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Ба бльше — сторя хати незрдка розгруться у вертеп, народному ляльковому театр. Це пов’язано з фнансуванням? За останн п’ять рокв це такий бум нашого кно.
Мен було дуже цкаво подивитися цей фльм (“Наш котики”, – прим.) у зал. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Толоц" козаки лтатимуть Одне з завдань стрчки – змагатися з тими мфами, як нам нав’язують. Це ста пдрунтям успху прокатного життя фльму. — Так вн позицонуться офцйно як просвтницький. Отже, щоб були класн фльм, треба запускати у виробництво багато проктв. Серед цих фльмв я бачив дуже хорош надйн роботи. Оператор-постановник – Олександр Кришталович. З тю самою безсмертною Чорн очка як терен. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову знову пдйма з рун.
У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Олег Примогенов, Сергй Романюк