У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показан хн характери. Вд толоки не вдмовляються – це грх, що вимага негайного каяття спокути. Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3 конкурсного вдбору Держкно. Це не випадковсть, ми чимало зробили для того, щоб там був герой, просто як статус. Толока гуртувала, будувала, рятувала укранцв, – говорить режисер. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди. Потм у мене був перод становлення, де був спорт, була вулиця. Це 50% вд загально вартост виробництва картини. Стни пднмалися протягом дня – живть! Приурочена до 200 рччя Кобзаря.
Нагадувати про укранську, доводити та пояснювати доводилося чи не щодня. У ввторок, 25 лютого, у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму Михайла ллнка "Толока". У кно грашки допомагають розв’язати технчн та фнансов проблеми, але не тльки. Такий персонаж у спортивках з розтягнутими колнками, у ктел, на лацкан якого зрка Героя СРСР. Модеруватиме захд Сергй Неретн. Помер один з акторв — Вталй Лнецький, котрий почав знматися у фльм. Нам буде цкаво подивитися його через рк, може, через два або через десять, порвняти сво враження, сво емоц та себе. Сподваюся, моя вдповдь допоможе не лише йому, тому й пропоную як вступне слово до фльму Толока. В основ сценарю балада У т Катерини хата на помост….
У широкий прокат фльм виходить 12 березня. Тому на останнх кадрах фльму глядач бачить великий дуб. Фактично сценарй Толоки написано у 1994—1995 рр. Довгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня. Навть в укранських пснях, у яких про все, про толоку – ан звуку (мораторй на спогади про толоку – ще одна тамниця). У Криму десь пропада, Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни, – з цих слв Катерини починаться стрчка. Однак творчий процес зупинився через под на Майдан та вйну. У мене навть листи вд Госкно СССР, де написано: Извините, этот замысел в наш тематический план не ложится.
На думку актора, толока - це позадуховна рч, яка всередин кожного укранця.