Довдка. Михайло ллнко – укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, Заслужений дяч мистецтв Украни, Лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка (2007). З 1997 року – органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. З 1994 року – кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. З 2002 по 2003 рк – декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Член Нацонально сплки кнематографств Украни. Михайло ллнко став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н.
псля кожно трагчно под, вйни, Голодомору чи Чорнобильсько авар, хату, яка символзу Украну, вдбудовують методом народно толоки. Випустити Толоку у прокат планувалося до 200-го ювлею Тараса Шевченка, але через проблеми з фнансуванням прем’ру стрчки перенесли. По сут, фльм явля собою велику передмову до врша Шевченка розгорнуту пслямову для нього. Я навчався у московському ВДКУ. Свй вибр жнка доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Творц фльму запрошують на преспоказ та пресконференцю стрчки, як вдбудуться 10 березня у кнотеатр Кивська Русь (вулиця Счових Стрльцв, 93).
Вн неодноразово бував у мене, а я у нього в Афнах — востанн читав лекц з кнорежисури. Псля пресконференц творц стрчки збралися в хол кнотеатру, аби зробити фото та вдповсти на окрем запитання журналств блогерв Зйомки зупинились 2012-го через брак коштв. “Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Стрчку створено за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Наша укранська сила – в тому, що ми можемо дяти спльно.
У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович Звучить оптимстично, та, на жаль, невдомо, скльки грошей вдасться збрати не лише на допомогу арм, а й узагал, з огляду на обмеження масових заходв через коронаврус. мен вручили урочисто повстку: "хлопче, вперед!" Ну, безумовно, вперед. Музикою пронизана вся стрчка. Вона ( Катерина, хата) чека на них. — Дйсно, друга моя служба була за моблзацю. Кно — це зброя Коли з одного боку вд кол був день, з другого — нч, коли лворуч снг — праворуч посуха. Якби вам запропонували зняти другу частину Толоки, аби вискочити на новий рвень, ви б взялися?
Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Там чомусь це питання не виника. Я починав у часи, коли росйсько мови було набагато бльше. Нагадувати про укранську, доводити та пояснювати доводилося чи не щодня. Я навчався у московському ВДКУ. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол. Приходиш в нститут, якщо не знаш мови – ди на рк на пдготовч курси, вчи й повертайся. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою.