Окремо слд закцентувати увагу на музичному супровод фльму, до якого доклав руку Сергй (Фома) Фоменко, фронтмен гурту “Мандри”. Режисер також небайдуже поставився до звуку, тож ус сцени доповню певною атмосферою саме та композиця, яку вважав за потрбне додати туди Михайло ллнко. Завдяки цьому глядач зможе глибше пережити та зрозумти конкретн ситуац.
Там вже навть не знаю скльки призв на рзних фестивалях. Допрем'рний тур стрчки зоною ООС вдбувся восени 2019 року за пдтримки УКФ. Фльм вийде в укранський прокат 12 березня. – Сам фльм досить метафоричним, – застерга Михайло ллнко. У дитинств я не награвся грашками.
— У мене зараз дуже цкавий перод. Окремо слд закцентувати увагу на музичному супровод фльму, до якого доклав руку Сергй (Фома) Фоменко, фронтмен гурту “Мандри”. З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки. За задумом режисера, першими глядачами Толоки стали вйськовослужбовц на передовй. Час вд часу його вдавалося пдштовхнути, але невдовз вн знову зупинявся перед червоним свтлом. Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц. Це засмутило багатьох нших виробникв кнопродукц, яким доводилося шукати ще й приватн джерела дофнансування свох фльмв. Читайте також А тут така несподвана зупинка. А одню з ознак поетичного кно для мене поезя.
“На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами “Толоки” до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Але вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Можливо, просто не знав, де шукати, бо ось, наприклад, деклька цитат з лтератури. Чому саме цей врш ви взяли за основу фльму? про наше майбутн, коли на Майдан збиралась громада розв’язували питання, як до того здавались невиршуваними, – поясню задум Михайло ллнко. Варто згадати реплки одного з телевзйних каналв, коли пролунало, що укранська мова взагал не пристосована до серйозних тем. Як були враження?
— Усе почалося з того, коли у 2014?2015 роках я здив вздовж лн фронту зажджав на так позиц, як нам показують у новинах, тобто — вд Щастя до Маруполя у мене було 60 переглядв фльму ТойХтоПройшовКрзьВогонь. у прифронтовй зон, безпосередньо на позицях ми показували цю картину. Возили з собою апаратуру фрагменти незавершеного фльму Толока, зйомки якого ми тод зупинили. Саме на сход я багато чого зрозумв, бо побачив не з новин не з нтернету, а на власн оч бачив вйну. дйшов висновку, що, при всй поваз до будь-якого глядача, все-таки там, в АТО, — головна фокус-група крани.