Поряд з проблемами, що стосуються перспективи, й невдкладн. Наприклад, державне фнансування наполяга на виробництв фльму через державну студю Довженка, яка обклада кошторис фльму свом внутршнм податком. Разом з податком державним це становить 57% вд кошторису фльму.
Мене вразила сторя наших двчат на передовй, як евакуюють поранених з польових госпталв до стацонарних. Нагадамо, що укранський фльм "Стороннй" режисера Дмитра Томашпльського, поставлений в жанр езотеричного детектива, названий кращим ноземним повнометражним фльмом на кнофестивал Monsters of Horror International Film Festival. Розповда про 14 важливих фрагментв стор. Але потм з ним вдбуваться цкава трансформаця. Я прихав до Кива, одразу потрапив а службу до вйськового телебачення паралельно знявся у картин "Оснн спогади" - чесько-ранському проект, де я грав солдата, який повернувся з пслявйськовим синдромом. Здаться, це стосуться так само фльмв. Цкавсть до стрчки велика — як з боку кнофестивалв, так з боку укрансько кноспльноти, яка чекала виходу фльму довг роки врила, що вн усе ж таки буде завершений. См гривень з кожного квитка будуть перерахован на допомогу арм. Це сторнка для вражень про кно. За цю брехню у шевченквськй Катерин вдрубали голову, але в ллнквськй екранзац вона не помре вд шабл ревнивого козака.
ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. Фльм-балада Толока зняв Михайло ллнко за власним сценарм. Кнофльм Толока шука вихд з лабринту саме в такий спосб — рухаться вд одно сторично под до ншо. Толока ма таку властивсть перетовкти бду. Цей фльм Михайла ллнка багатий на рзн символи та символи у символах, саме тому вн рекомендований для перегляду радше дорослй аудитор, яка здатна зрозумти хоча б частину всх пдтекств та “мж рядкв”. Як жанрв – комедя раптово змню трагедю, а та перетворються на театр абсурду. Зрозумла рч, це вдсилання до образу Вчного Дда з Довженково Звенигори, та й загально структури видатно стрчки укранського класика.
— Можливо. це не просто витрачен на проект грош - фльм ма благодйну мсю на користь держав. Не уявляю соб, як працювати над фльмом без усмшки над. Авторськ стрчки Михайла ллнка — це фантастичне кно. "Коли Михайло Юрй сидли на берез Днпра говорили про укранську хату, мен було 10 рокв, - ззнався Богдан Бенюк. Кнознавець Сергй Тримбач прокоментував, чому дос не призначено мнстра культури (огляд преси) Мене тод це просто вразило", - додав ллнко.
сторя "Толоки" як фльму розпочалася ще в 1967 роц. Тод 20-рчний Михайло ллнко разом з братом Юрм ллнком на берез Днпра в мальовничому кнематографчному сел Бучак (до реч, там сво фльми знмали Олександр Довженко, Сергй Параджанов та Юрй ллнко), роздумували про толоку, мовляв це феноменальне явище – коли селяни збираються вс гуртом, аби швидко побудувати чи вдновити зруйновану хату. Не встигало ще перестати димти згарище, як поряд виростала нова хата з глини й очерету. А завдяки доброзичливим зовншнм сусдам збирати толоки укранцям доводилось часто.