-12-го березня 2020 року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка.
Кожна сторнка – це окрема частина фльму, окремий мф. Так, завдяки спльним зусиллям укранц берегли свй народ – вд часв татаро-монгольських навал до сьогодн. Протягом наступних рокв я залишався дос залишаюсь причарованим цю версю призначення укрансько хати, але одна справа – верся, а нша справа – сюжет фльму. Режисер бдкався, що ма робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. Фльм вийде в укранський прокат 12 березня.
Чому саме м спочатку показали цю картину? Актриса ззнаться, що ця роль велика та складна, а втлити якнайкраще й допомогли атмосфера, котра панувала на майданчику 18 рокв служння в театр. У головних ролях — ванна льнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Дмитро Рибалевський (Василь). Мабуть, саме псля т розмови народився задум фльму. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, переда кореспондент Льввського порталу. Ми вже можемо подлитися успхами в промоушен Толоки. Шсть рокв ми Толоку знмали.
“На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами “Толоки” до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. У т Катерини… – це 66 рядкв про те, як Катерина столттями чека на коханого з полону. У мене запитують: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо. – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову знову пдйма з рун. Генеральним медапартнером телеканал ICTV. — Я з тих акторв, як у ванн творити не можуть. Ця сторя стала складовою фльму. Толоку вже побачили мешканц прифронтових територй.
Актори: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк ...