Оператор – Олександр Кришталович. Композитор – Роман Вишневський. Художники-постановники – Роман Адамович, Микола Кщук. Продюсери – Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль та н. Звукорежисер – Артем Мостовий.
Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. У нас мовне питання завжди обговорються. Перший раз розпочати роботу над екранзацю балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост" на студ мен Олександра Довженка вдалося у 2004 роц. Вона знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Псля 1991 року з’явився шанс, але наш кнематограф почав гальмувати на середину дев’яностих примерз до рейок на довг пвтора десятилття. Як згаду з власного досвду участ у толоц актор Богдан Бенюк, укранц вмють вдпрацювати, добре порадти за свою працю, гарно заспвати про не. – Оповдально втиснути у 2 години 400 рокв стор – неможливо.
До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Почув, що не записана. Незадовго до смерт ван Миколайчук розповв мен, що в дитинств мало не загинув вд рук божевльного маняка. Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. За задумом режисера, першими глядачами Толоки стали вйськовослужбовц на передовй. Чекати “брата”, за сюжетом фльму, й доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над.
Про це 7 лютого повдомили Гал-нфо у прес-служб Льввсько мсько ради. Давно помчено: нод час летить, а бува, тече повльно, майже зупиняться. Проте це буде залежати вд кожного з нас. Тому я жартую, що ми тамно здили у Крим. Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших. У зйомках фльму було задяно бльш нж 70 коней, 30 кнних каскадерв та 40 кннотникв.
Це перше кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост режисера Михайла ллнка. Стрчка вийде на широк екрани 12 березня, пише Репортер.