Але та робота була, як казка, — творча атмосфера, оч горли. Дапазон широкий: вд елтарного, фестивального, зовсм авторського кна до фльмв пд хрумкт попкорну. Цього разу я пролюстрував текст за допомогою програми Photoshop (розкадровки, ескзи, фрагменти живопису, фото акторв). Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була скраю, завжди у центр громади. Це про те, що кожного разу з Украною прощались казали, що Украни нема. А так хата з мешканцями нагаду радше театральну трупу, яка посеред вистави кидаться ткати, забачивши чергову атаку агресивних сусдв. На канал ICTV стрчку мають показати у прайм-тайм на День Незалежност, 24 серпня.
На широк екрани фльм виходить 12 березня. Ексголова Держкно Пилип леннко – як продюсер, а донька режисера ванна ллнко виконала головну роль – Катерини. Виконавиця головно рол, донька режисера ванна ллнко висловила сподвання, що фльм прес глядачам сподобався. Хоча я й ходжу не лише в кно, а й так маю можливсть щось дивитися, все ж не можу оцнити. Не уявляю соб, як працювати над фльмом без усмшки над. Думаю, що стрчка вийшла кновикликом тез, яка стверджу, що н, не на час, мовляв, це ма пройти, а я потм пдйду до ц теми.
Вн розповв “Укранському нтересу” про свй новий фльм “Толока”, про стрчки, варт уваги, а також про втчизняний кнематограф загалом. У ввторок, 25 лютого, у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму Михайла ллнка "Толока". Саме так. У подоб трохи божевльного охочого до тортур чужо кров козака Семена Босого актор був справд грзний. Можливо, плануться телевзйна верся стрчки? Я дуже радий, що особливо останнм часом герой пшов на екрани. я здив вздовж лн фронту зажджав на так позиц, як нам показують у новинах, у мене було 60 переглядв фльму ТойХтоПройшовКрзьВогонь. 2004 року у лист до свого однокурсника та грецького друга режисера Фотоса Лампрнососа Михайло ллнко розповв йому про задуману ним екранзацю. См гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.
Втаючи знмальну групу з першими досягненнями, Голова Держкно Катерина Копилова висловила впевненсть, що Толока буде суто укранським фльмом. Ми пдтримумо цей проект не тльки фнансово, ми його пдтримумо душею. Пдтримумо тезу Михайла ллнка про те, що це художн полотно – про себе для себе. Тобто, про укранцв насамперед для укранцв.