Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була скраю, завжди у центр громади.
У Толоц режисер спираться на рзн шари фольклорно-мфологчно, обрядово поетики — найяскравше, найвидимше це виявляться в псн Чорн очка, як терен. Проект спльнокошту виник як потреба пдтримки творчих, медйних та освтнх нцатив та розвиваться, щоб фнансувати нновац в сфер IT технологй, вдновлювано енергетики та вдповдального пдпримництва. 12 хатин змнила героня фльму Катерина. Це фльм-сага. Потм зробили сценарй у вигляд книжки з люстрацями — фотографями, ескзами Адамовича. Але зазнали коректування далоги, реплки геров. Катерина пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. “ТойХтоПройшовКрзьВогонь” теж довго знмався: то грош, то х нема. — Ситуаця дуже тривожна.
— Можемо нарешт сказати, що укранське кно розвиваться? батальйон Стка збрав кворум Я не помчав врша Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост, а коли його вдкрив, то подумав, що це ж врш про хату. Вона дос молода, сильна, знову знову вдбудову зруйновану хатину", - каже Михайло ллнко на пресконференц. Нова кнострчка Михайла ллнка , на мою думку, його головним твором, таким соб конденсатом творчих та свтоглядних установок митця. Але псля подй у Криму навесн 2014-го, стало ясно — це ма бути кримська толока. Возили з собою апаратуру та фрагменти незавершеного фльму Толока, зйомки якого тод призупинили.
Образ незнищенност укранства, який ближче до фналу суттвим чином трансформуться: один з персонажв фльму стверджу, що саме в хат — корння сторичних бд укранцв. Мамо дозняти концептуальн епзоди розмов Катерини з хатою. Тож я виршив зробити свою маленьку версю, - ззнаться вн. Тобто, про укранцв насамперед для укранцв. Електричка завжди була переповненою , коли я втискувався у вагон, ворушитися вже не мг. Через, повторюю, самсть можна вднайти себе в патрархальному колектив, орнтованому на упокорення осбного. У людини вдбуваться перелом, вона йде в зону бойових дй.