Балада Шевченка фльм ллнка нби притча про долю Украни. Кожне випробування Катеринино сили нби розповда про долю та життя укранцв, як намагаються не втрачати вру.
диний засб вдвести бду — от се називання самоназивання людей, предметв, явищ. Решта дознялися навть бльше: в стрчку взяли й нових акторв", – зазначив Лнартович. Львв першим побачив прем'ру фльму режисера Михайла ллнка Толока. Чи не вперше режисер заявля про те, що хата не обов’язково слугу обороною, часом тльки прихистком. Ранше я цього не робив, але тепер доведеться шукати додатков кошти, а для цих пошукв потрбен досить повний макет фльму. Ба бльше — сторя хати незрдка розгруться у вертеп, народному ляльковому театр. Зокрема, Богдан Бенюк майстерно втлив на екран колоритного мисливця за кульовими блискавками Ломаку. — Ви належите до когорти режисерв, котр творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху.
Чим краще зайнятися: екранзацями чи в реальност вдосталь сюжетв? Прийшло дво людей уранц в камуфльованй форм, я стояв в одврку в спальнй сорочц. Можливо, просто не знав, де шукати, бо ось, наприклад, деклька цитат з лтератури. Але щоразу вона вдроджуться, так само як воскреса укранська хата, - впевнений ллнко. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Знмати Толоку розпочали 2013 року, однак через Революцю Гдност фнансування призупинили, роботи, здавалося, канули в Лету. Чарвна посмшка акторки Римми Зюбно. себе так само — у пастку мен, самоназви.
Можливсть реально пдйти до реалзац Толоки з’явилася лише псля 1991-го. Цей перод – неоцнений, адже це був чималий внесок. Двчина пообцяла вийти замж за того хлопця, якому вдасться визволити брата з полону. Мене запитують, чому в фльм не вдображен под останнх рокв. Я трохи нтерпретую, але, по сут, факт залишаться фактом — прозвучало, що укранська мова не годиться для серйозного кно. Як на мене, вдбулася справжня магя перевтлення. Але я, безумовно, сплкуюсь з вйськовими. Головн рол у фльм виконали професйн актори: ванна ллнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Сергй Романюк (Бригадир), Олег Примогенов (Генерал), Мирослав Гай (Кайсак Бабай), Тетяна Нагрняк (зольда), вгеня Конюх (Маруся), Василь Кухарський (Семен Босий), Дмитро Рибалевський (Василь) та зрки укранського кно, музики телебачення: Ахтем Сетаблав, Олег Скрипка, Сергй “Фома” Фоменко, Олег “Фагот” Михайлюта, ван Леньо, Галя Леся Тельнюк, Тарас Компанченко, Дмитро Вталй Капранови, Анна Заклецька, Роман Коляда та н. Можна було б назвати фльм Життя одн хати, тому що люди лпили хату, а хата лпила людину – побут, звички, душу, терпимсть, мудрсть, дурсть, гумор, псн та сторю.
Нареченого налякав дивний ритуал першо шлюбно ноч, прийнятий у см' наречено – "Вдрзаться частина..."