— У радянськ часи доводилося робити вибр: або ти працюш на деологю, яка тод була панвною, тод у тебе робота. А якщо ти не хочеш, тод набагато складнше буде жити. Я не хотв обслуговувати цю деологю, тому доводилося дуже довго шукати такий сценарй такий матерал, за який би мен не було соромно. Це була робота не дуже регулярна, вдповдно вд цього залежали заробтки. Для мене такий характерний момент: псля 1991 року я зняв чотири фльми: Фучжоу, 7-й маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь Толоку. сценар усх цих чотирьох картин були написан дуже давно. Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. У цьому ж роц я дзнався про вождя нданського племен — нашого укранського хлопця (про це йдеться у фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь. — Г. Я.). Трохи пзнше з’явився сценарй Фучжоу 7-го маршруту, але я х змг зняти тльки псля 91-го року. Я намагався, пропонував, показував, а мен казали: Н. Нам це не потрбно. Давайте щось нше. Я якось склав ус ц роки очкування, то у мене вийшло, що ц чотири фльми няньчив 140 рокв. Я намряв ц фльми, але ц мр були безпдставними до 91-го року. У мене навть листи вд Госкно СССР, де написано: Извините, этот замысел в наш тематический план не ложится.
Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, який насправд виявився коханим Катерини. За словами ллнка, допрем'рн покази фльму вже вдбулися в Литв, Туреччин, Болгар. З осен минулого року Михайло ллнко з "Толокою" прохав прифронтовими мстами та вйськовими частинами на Донбас, показував там стрчку. Романтична балада Толока режисера Михайла ллнка 12 березня вийде в широкий укранський кнопрокат. Вн похав на пожежнй машин з надписом Чорнобиль 1986. Хто вони так, що в минулому? Актору ж потрбно дати матерал, з яким вн працюватиме. Тепер у тебе можливсть налаштувати його пд себе дзнаватися важливий контент першим, щоб розповдати друзямОригнальна назва: Толока
А й сплкуюсь з людьми, що з надламаними долями, бо для мене дуже важливо. Нагадамо, фльм вльною екранзацю врша Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост …. Ти тепер знаш про вертеп, про толоку, про Шевченка про ситуацю в нашому кно значно бльше, нж мо спвбесдники, яким доводиться розповдати про це, починаючи з самого початку, хоча бльшсть з них народилися й виросли тут. Ми рад, що вони побачили фльм одними з перших. Але полонений виявляться зовсм не братом, а коханим. Кожен може згадати, скльки довелось винести жнц пд час вйни. Скрзь, попри те що це рзн крани й рзна ментальнсть, "Толоку" приймають надзвичайно добре. Саундтрек до фльму Толока – нтерпретаця Михайла ллнка псн "Чорн очка, як терен" Розказати про Толоку як укранське явище режисер фльму Михайло ллнко задумав ще понад пвстолття тому. дея створення стрчки зародилася у митця понад пвстолття тому, а зйомки картини тривали см рокв.
Групи збиралися робили це самотужки. У “Фучжоу” – хата, що пливе посеред моря разом з хазяном, який не може кинути. Наприклад, чомусь нам нав'язують, що "як не з'м, то понадкушую" це про укранцв, , найгрше, що ми дйсно так вважамо. Емоцйност тзеру додав саундтрек – укранська народна псня Чорн очка у виконанн лдеру групи Мандри Сергя Фоменка. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. Вн фантастично спвав. Якось я почув ц думки уголос вд брата. — Мен вже немало рокв. Наприклад, останнй фльм Васяновича (“Атлантида”, – прим.ред.). Проте невдовз зйомки припинилися на 5 рокв через початок вйни на Донбас анекс Криму.
Продюсер Good Morning Films Артем Колюбав вдвдав подю разом з дружиною