Коли я перейшов до наступного класу, в якому продовжилося вивчання стор, я досить живо уявив соб, як до лтописця приходять збуджен сильно озброн люди...
Картина вийде в прокат 12 березня 2020 року. Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни, – з цих слв Катерини починаться стрчка. Власне про фльм. Вн домовився з Мнстерством оборони, щоб мене взяти з служби. Режисер, автор сценарю та спвпродюсер - Михайло ллнко. В студ творц нового укранського повнометражного фльму “Толока”, зокрема режисер Михайло ллнко та виконавиця головно рол Катерини – ванка ллнко. Але був шок! Здавалось, час зупинився.
Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Фльм ма вийти в широкий укранський прокат 12 березня 2020 року. Ми з гуртом Мандри зробили музику, до нас долучились багато класних людей. ХАТА — центральний хронотоп фльму Михайла ллнка, центральний його образ. У невол вражй! Так говорить про дею створення фльму сам режисер Михайло ллнко:
Фльм "Толока" створено компаню "ллнко Фльм" за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни. Катерина ряту не тльки свй дм, а й тих, кого вн зберг вд холоду, голоду, вйн, пожеж тощо. Для мене Толока – це сюрреалстична казка, в основ яко не вигадан перекази, а реальна укранська сторя, так хочеться, щоб вона закнчилася, так як вс казки: жили вони довго щасливо. Я не знаю, чи розбере твй комп’ютер кирилицю, яка пройде через нтернет. Це почалось ще до трипльських часв.
У ролях знмалися ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх.