Прзвище рзних ллнкв у фльм звучать аж трич. Задяли навть малого Юрка у рол 5-рчного Трстана. це не враховуючи Пилипа ллнка, який був головою Держкно п'ять рокв. Саме Держкно надало чи не найбльшу суму для Толоки – 28 млн грн., що становить 98% бюджету фльму. Це засмутило багатьох нших виробникв кнопродукц, яким доводилося шукати ще й приватн джерела дофнансування свох фльмв.
Грник, м. Решту конструкц "креслили" без лнйки циркуля: "Два пальц вд сонця". кожна ця сторнка сну у фльм, як маленький мф, який сприймамо з нашо позиц. А потм, коли вн вже трансформувався в нш часи й промняв свого коня на мотоцикла, то я подорослшав. Я ставився до цього примно, я бачив, яка кльксть робт виконувалася, наприклад, до третьо-четверто години дня, а потм ц люди вмли дуже гарно вдспвати це, порадти цьому, що вони зробили, це був якийсь такий запас мцност". Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка, – тод вс пазли склалися. Усм! Кожен заспвав один-два рядки в цй псн, — подлився саунд-продюсер Серй Фоменко.
Псля затяжно хвил цунам депресивного антигероя – ми бачимо, скльки людей втлю цей мпульс, який пригнчували чи навть забороняли”. У людини вдбуваться перелом, вона йде в зону бойових дй. З тю самою безсмертною Чорн очка як терен. Не з т, яку нам нав’язали колись, а з нашо, укрансько. “У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв.
Тод запитав, чи вн записав , бо, як на мене, вона варта фльмування. Тому знову довелося вдкласти цей задум. Навть, я би сказав, неможливо розлучитися (все ж таки, 5 рокв, 5 мсяцв 14 днв лише знмального пероду, всередин якого була коротенька зупинка на чотири з половиною роки через фнансов проблеми). Фльм "Толока"- це сюрреалстична алюзя про сторю Украни, показана через сторю одн хати. Актор наголосив, що "Толока" – ункальна картина: "На перший погляд вона може виглядати як оповдка, балада може подивитись дитина, доросла людина".
— Точно. Толока ма таку властивсть перетовкти бду.