Фльм "Толока" покроковою нструкцю з будвництва житла в кризовй ситуац наближення холодв за вдсутност пнобетону, профнастилу, гпсокартону, а також нших шансв на порятунок. (Посмхаться)
Режисер: Михайло ллнко Продюсер: Михайло ллнко, Пилип ллнко . Пд час виконання бажання Катерини дво козакв гинуть, а третьому все ж вдаться врятувати брата двчини, який виявляться коханим. Мене вразила сторя наших двчат на передовй, як евакуюють поранених з польових госпталв до стацонарних. Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана. Фльм Толока за вршем Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост – перша масштабна екранзаця твору Шевченка за часв Незалежност Украни. Я знаю, що у нас багато випускникв, дебютантв, як можуть хочуть. Алессо – володар Золотого глобусу, улюблений композитор Бернардо Бертолучч та Франко Дзеффрелл. не тльки його: я ходжу нараз в кно. У фльм зграли вдом укранськ актори: Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Сергй Романюк, Олег Примогенов, Мирослав Гай, Тетяна Нагрняк, Василь Кухарський, Дмитро Рибалевський.
в цьому прояв гротескного реалзму, що йде, зокрема, вд Гоголвсько ще концепц людського тла, яке надйно вписане в космчну цлснсть буття. Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. Тож у нас було 26 спецальних допрем'рних показв… Бйцям фльм надзвичайно сподобався. Як згаду з власного досвду участ у толоц актор Богдан Бенюк, укранц вмють вдпрацювати, добре порадти за свою працю, гарно заспвати про не. Цей фльм для мене звучить як гмн укранському волонтерству. Також в епзодах зграли роль дти Пилипа ллнка. На вдмну вд американських фльмв, у врш Шевченка нема подробиць пригод козакв у тилу ворога. Вона ма таке глибоке нацональне (фольклорне) корння, що перетворю фльм у надзвичайно непопулярний сумнвний експеримент, позаяк, згдно з останнми вяннями у нашй культур в кнематограф, нацональне кно безповоротно скомпрометувало себе в усьому свт. Тод були цкав процеси: укранське кно бльше знали через студентськ дебютн роботи.
Про це повдомля кореспондент Укрнформу. Це фльм, я думаю, неодноразового користування. Гуртом селяни вдбудовують хату. Жанр стрчки – романтична балада. За край свта зазира, – До 1991 року це було проблематично. Авторка: Тетяна СкороплясХата народжуться пд час толоки. Взять у домовину". Тут або бгай, або пиши. Я фантазував, вигадував, шукав про толоку в лтератур, у живопис, в казках – нде нчого знайти не мг.
Якось я почув ц думки уголос вд брата. Ми з Юрою сидли перед старою хатою в сел Бучак, де лтом 1967 року вдбувалися зйомки його фльму "Вечр напередодн вана Купала".