Наш фльм – це чотирьохсотрчна подорож хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумсних з життям, у пошуках тамниц толоки.
У не влучала громовиця, палили, руйнували, рвняли з землею, цлили з гармати, танка, топили. Скажмо, похали тро козакв визволяти Катриного брата, а потм один з них повертаться з братом. Думаю, наступний точно буде про Украну. В головних ролях: Попасна, с. Катерина ряту не тльки свй дм, а й тих, кого вн зберг вд холоду, голоду, вйн, пожеж тощо. Тож головну роль Катерини зграла саме донька Михайла ллнка ванна. Хтось переказав, кудись захали дорогою. Хай знову палить.
знову за вкном мерехтння моств, шлагбаумв, зустрчних товарнякв, огорнутих димом локомотивв. Туди закладена бунтарська основа. Творц фльму "Толока" презентували другий офцйний трейлер стрчки почали спльну нцативу з фондом "Повернися живим". Стрчка вийде на широк екрани 12 березня, пише Репортер. Вн похав на пожежнй машин з надписом Чорнобиль 1986. Вона дос молода, сильна, знову знову вдбудову зруйновану хатину", - каже Михайло ллнко на пресконференц. У балад Шевченка у Катерину закохалися тро козакв. псля перегляду якого не вийде перемикнутися на ншу тему. Хата народжуться пд час толоки. До 1991 року я не мг сподватися зняти “Толоку” через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог.
Якщо напередодн хату спалила блискавка, необережн дти, заздрсний сусд, п’яний старший брат, вдьма, чорнобильська аваря чи знищив набг кочовикв, татар, литовцв, кримчакв, московитв, блогвардйцв, нмецько-фашистських загарбникв, то т, що вцлли, мають шанс швидко збудувати хату й вижити, застосовуючи матерали, як завжди пд ногами. Так один з козакв спадкував сторю вана Миколайчука, яка насправд сталася з ним. Постер Скрзь, попри те що це рзн крани й рзна ментальнсть, "Толоку" приймають надзвичайно добре. Не знаю, чи з толокою вона пов’язана, чи з чимось ншим.
Так, завдяки спльним зусиллям укранц берегли свй народ – вд часв татаро-монгольських навал до сьогодн. Тльки якщо колись гуртом вдбудовували зруйнован хати, то сучасна толока набула ншо форми – гуртом збирають матеральну допомогу арм, переселенцям.