— Чи можемо ми сьогодн сказати, що укранське кно розвиваться?
Коли почав працювати над сценарм, зрозумв, що маю право домислити. Також у Толоц зграв свтло пам’ят Сергй Романюк. Кожне випробування руйну хату головно герон. В оригнал двчина за свй обман позбавляться голови. Зйомки вдновилися, водночас под розгорталися свом ладом, а под ц – драматичн. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. UA про фестивальн перспективи стрчки та передпрем'рн покази на Сход Украни.
Про що тод хотли зняти картину? Чи зазнав змн початковий задум? яку роль у цьому процес вдграли Юрй ллнко та ван Миколайчук? Мсцевсть добре вдповдала творчому задумов. Ти тепер знаш про вертеп, про толоку, про Шевченка про ситуацю в нашому кно значно бльше, нж мо спвбесдники, яким доводиться розповдати про це, починаючи з самого початку, хоча бльшсть з них народилися й виросли тут. — У фльм справд дуже багато символзму, але, як виявляться, вн заснований на реальних сторях з життя. Не побоюся назвати Толоку культовою стрчкою, одню з найкращих у доробку Михайла ллнка. Допрем'рний тур стрчки зоною ООС вдбувся восени 2019 року за пдтримки УКФ.
Художники-постановники – Роман Адамович, Микола Кщук. Уже коли побачилися в Кив, я запросив його на одну з ролей. з славного Запорожжя – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. Толоку вже побачили мешканц прифронтових територй.
Прем'ру фльму заплановано на 12 березня 2020 року.