Чекати “брата”, за сюжетом фльму, й доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. Творець мене веде за руку, я потрбен тут тут я буду приносити користь. “Трива допрем'рний показ повнометражного укранського фльму "Толока". Коли почав працювати, подумав: “А як екранзац творв?”. Нагадамо, що нещодавно команда фльму оголосила про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим: см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Отож вийшло, що картина складаться з дванадцяти сторичних перодв. Але, другорядне на Заход, на клька голв вище того, що тут. — Як говорив великий Григорй Савич Сковорода: "Займайся тим, що тоб подобаться". продюсер гор Савиченко тут А також зрки укранського кно, музики телебачення: Ахтем Сетаблав, Олег Скрипка, Сергй “Фома” Фоменко, Олег “Фагот” Михайлюта, ван Леньо, Галя Леся Тельнюк, Тарас Компанченко, Дмитро Вталй Капранови, Анна Заклецька, Роман Коляда.
— Загалом, я йшов до прем’ри набагато бльше. Гером може бути дитина, собака. До прем'ри укранського фльму "Толока" Михайла ллнка залишилося трохи бльше двох тижнв, але розповсти про нього хочеться вже зараз. "Коли Украну рвали на шматки, нас об'днувала саме толока. Спльнокошт - перший найбльший в Укран онлайн механзм колективного фнансування на платформ Велика дея. Головн рол виконали ванна ллнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Сергй Романюк (Бригадир), Олег Примогенов (Генерал), Мирослав Гай (Кайсак Бабай), Тетяна Нагрняк (зольда), вгеня Конюх (Маруся), Василь Кухарський (Семен Босий), Дмитро Рибалевський (Василь). В студ творц нового укранського повнометражного фльму “Толока”, зокрема режисер Михайло ллнко та виконавиця головно рол Катерини – ванка ллнко. У кно грашки допомагають розв’язати технчн та фнансов проблеми, але не тльки. х усх можна побачити в титрах. Команда фльму оголосила про початок спльного прокту з Фондом “Повернись живим”: см гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм.
Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. Творча команда нараз тсно спвпрацю з фондом Повернись живим. Коли я читав й сценарй, вона вперше в житт заплакала. — Оскльки робота над фльмом проходила, можна сказати, у два етапи з 2013 по 2018 рр. Мамо дозняти концептуальн епзоди розмов Катерини з хатою. Останню толоку, коли хату герон Катерин будували у Криму, зняли пд Борисполем. Це 50% вд загально вартост виробництва картини. Все вдбувалося одночасно: сусди несли з ставка воду, родич заплтали стни, товкли глину, додавали до замсу полову, солому кзяк (для мцност), збирали всх наявних дтей (для пустощв), жнки починали готувати вечрнй "фуршет" (для настрою) спвали. Можна було б назвати фльм Життя одн хати, тому що люди лпили хату, а хата лпила людину – побут, звички, душу, терпимсть, мудрсть, дурсть, гумор, псн та сторю. Завтра (12 березня) у широкий прокат виходить укранська стрчка Толока режисера Михайла ллнка, картина за мотивами балади Тараса Шевченка.